Yozgat'ta Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından düzenlenen girişimcilik kursunu tamamlayan kursiyerler törenle belgelerini aldı.
     TSO Salonundaki törene Sanayi ve Ticaret Müdürü Muhsin Çelebi, TSO Başkanı Metin Özışık, TSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve kursiyerler katıldı.
     Törende Konşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, KOSGEB destekli girişimcilik kursunun ikincisini tamamladıklarını söyledi.
    3. kurs için İş-Kur ile girişimlerde bulunduklarını anlatan Özışık, ''Bu kursumuzu da en kısa zamanda açmayı planlıyoruz'' dedi.
     Düzenledikleri Pazarlama kursuna 25, Büro Yönetimi Kursuna 25, Girişimcilik Kursuna ise 30 olmak üzere toplam 80 kişinin kursu tamamladıklarını ancak sertifikalarını Ahilik Haftası denk getirmek için beklettiklerini kaydeden Özışık, ''Bu gün Ahilik Haftası kapsamında kurslarını tamamlayan kursiyerlerimize de sertifikalarını verme imkanı bulduk'' diye konuştu.
     Pazarlama ve Büro Yönetimi kursuna katılan kursiyerlere günlük 15 lira ücret verilirken, girişimcilik kursuna katılanlar yapacakları işler doğrultusunda KOSGEB tarafından destekleneceğini ifade eden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık şöyle konuştu:
     ''Girişimcilik kursunu tamamlayan kursiyerlerimiz iş yapmaları doğrultusunda hibe ve kredilerle desteklenecek. Kursu tamamlayan kursiyerlerimiz yapacağı işin resmi kuruluş işlemleri, makine teçhizat ve işletme giderlerinin toplamda 27 bin lira hibe, 70 bin liraya kadar sıfır faiz ve 2 yıl ödemesiz 24 ay vadede geri ödemeli kredi desteği sağlamaktadır.''
     Özışık'ın konuşmasının ardından Girişimcilik kursunu tamamlayan kursiyerlerin bazılarına sertifikaları verildi.
Editör: TE Bilişim