Başkente Türkiye'nin dört bir yanından getirilen 100 binden fazla kurbanlık hayvan, 82 ayrı noktada kurulan alanlarda satışa sunuldu. Yozgat'tan da kamyonlarla başlayan kurban sevkıyatları Ankara'ya ulaştı.
    Edinilen bilgiye göre, Ankara'da kurbanlık hayvan satışı için 6 metropol ilçede 10 ayrı satış noktası oluşturulurken, diğer 19 ilçede de 72 alan belirlendi.
    Aralarında Kars, Van, Muş, Erzurum, Ağrı, Yozgat, Kırşehir ve Amasya'nın da bulunduğu 25 ilden gelen 100 binden fazla kurbanlık hayvan, İl Tarım Müdürlüğü ekiplerinin denetiminde satış bölgelerine gönderildi. Büyükbaş hayvanların sağlık raporu, pasaport ve dezenfekten belgeleri ile küçükbaş hayvanların nakil belgelerini inceleyen ekipler, gebe hayvanların satışını engellemek için de veterinerleri görevlendirdi.
    Küçükbaş kurbanlıklar 400 ile 800, büyükbaşlar ise 3 bin 500 ile 9 bin lira arasında satılırken, vatandaşlar fiyatları yüksek buldu. Hayvan sahipleri ise büyükbaş kurbanlık fiyatlarında geçen yıla göre bin 500 lira artış olduğunu belirterek, etin fiyatının 1 yıl içinde yüzde 100 artış göstermesinin bunda etkili olduğunu savundu.
    Öte yandan belediyeler tarafından Ankara'nın çeşitli bölgelerinde 37 kurban kesim alanı tespit edilerek, belirlenen bölgeler dışında kurban kesilmesine asla izin verilmeyeceği vurgulandı.
Editör: TE Bilişim