Rize İçin Genç Girişim Derneği (RİGG) Tiyatro Topluluğu, 2011 yılının ilk tiyatro gösterisini sahnelemeye hazırlanıyor. 

Sahnelediği başarılı tiyatro oyunları ile Rize’de takdir toplayan ve tiyatro adına ilde önemli bir boşluğu dolduran Rize İçin Genç Girişim Derneği (RİGG), 2010 yılında olduğu gibi, 2011 yılının da ilk tiyatro gösterisini sahnelemeye hazırlanıyor. 

İsmail Kahraman Kültür Merkezi bünyesinde hummalı bir şekilde çalışmalarını sürdüren RİGG Tiyatro Topluluğunun, 2011 yılının ilk oyununda, çocuklara bir sürprizi var. 

Hiç büyümeyen kahraman Peter Pan, balıkçı Hansel ve Pitkin Dede ile Sinbad’ı “Bu Dünyalar Bizim Çocuklar” isimli tiyatro oyununda küçük tiyatro severlerle buluşturacak olan RİGG ekibi, provalarını sürdürdükleri oyun için gün sayıyor. 

Deniz kenarında bir kulübede dedesi ile birlikte yaşamakta olan küçük balıkçı Hansel’in bir gün balık avlamak için denize açıldığında deniz kızı Papalina ile karşılaşması ve ona aşık olmasıyla birlikte gelişen olayları anlatan “Bu Dünyalar Bizim Çocuklar” isimli oyunda çocuklar, Peter Pan ve Sinbad gibi masal kahramanlarıyla ve aynı zamanda Deniz Kızı Papalina ile tanışacaklar. 

2010 yılının ilk tiyatro gösterisini “Bir Keloğlan Masalı: Popstar Masalturka” isimli çocuk oyunu ile gerçekleştirdiklerini hatırlatan Yönetmen Hatice Semiz, “2011 yılının ilk oyununda da çocuklarımıza öncelik vermek istedik. Onlara yine çok güzel sürprizlerimiz olacak. Dört gösterim şeklinde programımızı yaptık ama daha şimdiden gelen talepleri karşılamakta zorlanıyoruz. Oyunumuzun geçen yılki oyunumuzda olduğu gibi 4 gösterimle kalmayacağını düşünüyorum. Ekip olarak yine çok güzel bir oyuna imza atmayı arzu ediyoruz.” dedi. 

8 Ocak Cumartesi ve 9 Ocak 2011 Pazar günü 12:30 ile 15:00 saatlerinde dört gösterim ile küçük tiyatro severlerin beğenisine sunulacak olan oyun, Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. 

Davetiyeler, İsmail Kahraman Kültür Merkezi gişeleri Akademi Kırtasiye, Çemberci Kırtasiye ve Rizedeyiz Bilgi İşlem’den temin edilebilir.

Editör: TE Bilişim