Başkanlığını Sorgun’unda imza attığı başarılı projelerle adından sıkça söz ettiren Halil Uğuz’un yaptığı SORGED, 4 kişilik bir grupla çıktığı yolculuğa dernek çatısı altında devam ediyor. 
SORGED Başkanı Halil Uğuz, 2012 yılında Sorgun Gençlik Grubu adı altında 4 gencin bir araya gelerek kurduğu gençlik grubun 2 yıl boyunca birçok önemli faaliyete imza attığını söyledi. 
“Sorgun değil artık Türkiye'de tanınan bir grup oldu. Ağımıza daha fazla genci dâhil etmek ve bu yolda onlarla beraber yürümek için faaliyetlerimizi Sorgun Gençlik Derneği SORGED altında devam etmeye karar verdik” diyen Uğuz, SORGED hakkında şu bilgileri verdi: 
“SORGED Sorgun Gençlik Derneği gönüllü gençlerle ve gençlik çalışanlarıyla bir araya gelmiş ve kendilerine ana çalışma alanı olarak gençlik ile gençleri ilgilendiren konularda çalışmalar yapmayı seçmiş bir gençlik derneğidir.  Derneğimiz farklı eğitimsel, kültürel ve sosyal düzeylere sahip, farklı ilgileri ve yetenekleri olan gençlerden oluşmaktadır. Dernekte aktif rol alan özellikle gençlerden, öğretmenlerden ve diğer gönüllü genç üniversite öğrencilerden oluşan üyelerimiz, sosyal sorumluluk düşüncesiyle ve dinamik heyecanlarıyla yaşayan gençlerin hayatla barışık yaşayıp topluma entegre olmalarına katkı sağlayabilecek yeterliktedir. Gençlerimizin mutlu, huzurlu, sevgi dolu, insanları hoşgörü ile kucaklayan bir yaşam sürdürmelerine katkı sağlama çabası içerisindeyiz” dedi. 
Dernek üyeleri ile birlikte 2013-2015 yılları arasında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 6 AB Projeyi uyguladıklarını belirten Uğuz, şunları söyledi: 
“Bu Projelerimiz; Engelleri Sanatla Aşıyoruz, Sağlıklı Beslen, Hareketli Ol, Kaliteli Yaşa, Büyüyoruz, U- Mutlu Gençler ve Obez Olma, Hareketli Ol. Yine İtalya ve Portekiz ülkeleriyle ortaklık yaptık. Bu projeler kapsamında toplamda 24 Genç ücretsiz yurt dışına çıkarak proje eğitimlerine katıldı. Yine AB Ülkelerinden 80 Genç Sorgun’a gelerek farklı alanlarda proje uyguladık ve İlimizi ilçemizi onlara tanıtma fırsatı bulduk. Artık Birçok ülkede Sorgun Gençlik Derneği ve Yozgat tanınır hale geldi. Bu Projelere katılım tamamen ücretsiz olup, Seyahat, konaklama, yemek gibi tüm masrafları proje kapsamında karşılanmaktadır.”
Açıklamasında ‘Gençler neden projeye katılmalı’ sorusuna yanıt veren Uğuz, şunları söyledi: 
“Öncelikle bu projeler Gençlere güç katıyor. Gençler; bu projelerle Motive olup, sosyal, kültürel ve kişisel gelişim anlamında kendilerini geliştirebiliyorlar. Bir AB ülkesinde ücretsiz olarak farklı etkinliklere ve eğitimlere katılabiliyorlar. 
Bu projeler kapsamında gençlerin kendilerine özgüvenleri artıyor. Projeler kapsamınsa verilen ve önemli olan bir belge olan “Youthpass” Sertifikası sahip olabiliyorlar. Youthpass gençlik programı kapsamında yaygın ve sargın öğrenimin tanınmasına ve belgelendirilmesi için önemli bir sertifikadır. Hiçbir gencin eğitim, sosyal ve kültürel deneyimine bakılmaksızın her gencin alabileceği bir belgedir.  Bu sertifika sayesinde gençler kişisel öğrenme süreci, uyum sağlama, fikirleri hayata geçirebilme gibi kişisel ve mesleki gelişimine katkı sağlamaktadır. Yine bu sertifika sayesinde gençler CV’lerini güçlendirerek iş bulmaları kolaylaşıyor. 
Projelerin gençlere kattıklarına devam edersek; Projeler sayesinde Gençlerin Avrupa Vatandaşlığı bilinci artıyor, Lider olmalarına, inisiyatif alabilmelerine ve empati yeteneklerini geliştirmelerine katkı sağlamaktadır. 
Farklı kültürlere sahip ama aynı amaç uğruna ilçemize gelen farklı din, dil ve ırka sahip olan gençler, ilçemizdeki gençlerle birlikte sorunların üstesinden gelebileceklerini görmekte ve farklı kültürlerdeki insanlarla tanışma fırsatı bulmaktadır. 
Gençler; Avrupa’da birlikte yaşayabileceklerini ve çalışabileceklerini herhangi bir sorun teşkil etmeyeceğinin farkına varıyorlar. Yine bu projeler sayesinde Gençler birbirlerini tanıyarak, yabancı düşmanlığı ve ırkçılığı önlenmektedir. Ayrıca gençlerimizin en büyük sorunu olan İngilizce dil öğrenmelerine de katkı sağlamaktadır.
AB Projeleri sayesinde Dernek üyelerimizden birçok arkadaşımız kendilerini geliştirerek farklı alanlarda iş sahibi oldular.
Bu projelere katılmak tamamen ücretsiz olup, kendini geliştirmek isteyen tüm gençleri derneğimize bekliyoruz. Derneğimiz ve Faaliyetlerimiz hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için web sayfamızı (www.sorged.org) ve Facebook sayfamızı takip edebilirler (https://www.facebook.com/SORGED)  Ücretsiz bu fırsatlardan yararlanmak isteyen tüm Gençleri Bekliyoruz.”

Editör: TE Bilişim