Cipli ve şifreli çalıntı kredi kartlarının alışverişlerde slip çekilerek kullanılması üzerine esnaf ve sanatkarlar teşkilatını yaptığı genelge ile uyaran Yozgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Uğur Bektaş, esnafın kredi kartı ile yapılan alışverişlerde kimlik kartı sorgulaması yapılmasını istedi.
'ŞİFRESİZ KARTLARDA MUTLAKA KİMLİK SORULMALI'
    Son günlerde cipli ve şifreli kredi kartlarının çalındıktan sonra alışverişte kullanılması üzerine açıklamada bulunan Bektaş, 'Esnaf teşkilatımıza genelge yaparak gerekli uyarılarda bulunduk. Eğer müşteriniz kredi kartını şifresiz kullanmak isterse, mutlaka kimlik kartını görerek kontrol ediniz' dedi.
'SLİP ÇEKME DEVAM EDİYOR'
    2006 yılında başlayan çipli ve şifreli kredi kartı kullanımının güvenlik açısından rahatlama sağlayacağını zannederken slip çekme yönteminin halen devam ettiğini gördüklerini belirten Bektaş, 'Slip çekme yönteminin devam etmesi yanlış uygulamaları tekrar gündeme getirdi. Esnaf teşkilatı bu konuda hassas davranacaktır. Kimlik sorarak bu tür suiistimallerin kolaylıkla önüne geçebiliriz' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim