TÜİK tarafından açıklanan sonuçlara göre, Bayburt ilinde ikincil nüfus grubu, büyük ölçüde Erzurumlu vatandaşlardan oluşuyor. Bayburt'ta yaşayanların çoğunluğu, Erzurum kökenli insanlardan oluşuyor.

Erzurumlular Bayburt’u ele geçirdi (3)

Samsun ilinde ise en büyük ikincil nüfus grubunu oluşturanlar Ordulular. Ordu ve Amasya illerinde ise Samsunlular, ikincil nüfusu temsil ediyor. Çorum ilinde ise ikincil nüfusun büyük bir kısmını Amasyalılar oluşturuyor.

Çoğu kişi bilmiyor! Başvuran tek seferliğine 8 bin 240 lira alıyor Çoğu kişi bilmiyor! Başvuran tek seferliğine 8 bin 240 lira alıyor

Erzurumlular Bayburt’u ele geçirdi (1)

Kayseri'de ise Sivaslılar, ikincil nüfusun büyük bir kısmını temsil ederken, Giresun ilinde ise Trabzonlular ikincil grup olarak öne çıkıyor.

Erzurumlular Bayburt’u ele geçirdi (4)

Ancak büyük metropollerdeki ikincil nüfus durumu oldukça karmaşık. Örneğin, Antalya'da en büyük ikincil nüfus grubunu Konyalılar oluştururken, Başkent Ankara'da en fazla sayıda Çorumlu yaşamaktadır. Bursa'da en büyük ikincil nüfus, Karslılardan oluşurken, İstanbul'da en büyük ikincil nüfus Sivaslılar tarafından temsil ediliyor. İzmir'de en büyük ikincil nüfus grubunu Manisalılar oluştururken, Kocaeli'nde Erzurumlular, Adana ve Mersin'de Şanlıurfalılar, Hatay ilinde ise en büyük ikincil nüfus grubunu Adanalılar temsil ediyor. (Haber Merkezi)

Kaynak: İleri Gazetesi