Kursun açılışına Yozgat Vali Yardımcısı Erdoğan Temizyürek, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Türkiye Meme Hastalıkları Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr. Varol Çelik, Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkan Yardımcısı Opr. Dr. Nejat Özgül, Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Namık Delibaş ve sağlık personeli katıldı.
     Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Emin Yıldırım, açılışta yaptığı konuşmada, meme kanserinin tüm dünyada ve Türkiye'de çok ciddi bir sağlık problemi olduğunu anlattı.
     Meme kanserinin dünyada her geçen gün arttığını belirten Yıldırım, ''Toplantıyı düzenlememizdeki amaç, meme kanseriyle ilgili uzman doktor arkadaşlarımızı bir araya getirerek tıbbı yönden bilgilerimizi tazelemek, neler yapılabilir konuşmak ve fikir alışverişinde bulunmaktır'' dedi.
     Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar ise çağın en önemli hastalıkları arasında yer alan meme kanserinin Yozgat'ta masaya yatırılarak ele alınmasının ve kurs düzenlenerek hekimlerin ve sağlık çalışanlarının bilgilendirilmesinin önemine dikkati çekti.
     Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uyanık, Türkiye Meme Hastalıkları Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr. Varol Çelik, Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkan Yardımcısı Opr. Dr. Nejat Özgül de hastalığa ilişkin katılımcılara bilgiler verdi.
Editör: TE Bilişim