Yozgatlı eczacılar ilk olarak Almanya’nın Dusseldorf şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük medikal ve ilaç fuarlarından biri olarak kabul edilen Medica 2014 fuarına katılarak, gelişmekte olan tıp ve eczacılık alanının dünyada hangi yeni gelişmelere yakından tanıma imkanı buldu. Program kapsamında Almanya’da  Dusseldorf Eczacı odası ile de görüşen eczacı heyetine ‘’Almanya’da Eczacılık’’ konulu bir sunum yapılarak , Almanya’da ki eczacılık sistemi tanıtıldı.  
Yurt dışı gezisine Yozgat’tan katılan eczacı heyeti Almanya programının ardından Fransa’nın başkenti Paris’te Avrupa Ecza Kooperatifleri Birliğinin (SECOF) genel merkezine ziyarette bulunarak Avrupa’da ki ilaç dağıtım kanallarının işleyişinin ve bölgedeki eczanelerin genel durumları hakkında bilgi aldı. 
Daha sonra  Hollanda’nın başkenti Amsterdam’a geçen heyete önce Amsterdam Belediyesi toplantı salonunda  Amsterdam Yatırım Ajansı Müdürü ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Tanrıverdi  tarafından Amsterdam’ın ticari ve turistik işleyişi hakkında geniş bir sunum yapıldı. Amsterdam’da temaslarına devam eden heyete,  Hollanda İlaç İstatistikleri Birimi (KNMP) tarafından bir sunum yapılarak Hollanda’da ki eczacılık sistemi, ilaç ve Sosyal güvenlik konuları hakkında detaylı bilgiler verildi.
Gezi programını değerlendiren Yozgat Eczacı Odası Genel Sekreteri Hüseyin Alp Doğan, üç ülkeyi kapsayan iş gezisinin verimli geçtiğini söyledi. 
“Gezi vesilesi ile eczacılarımız globalleşen ve gelişimi baş döndürücü bir hal alan ilaç ve sağlık sektörünün Avrupa ülkelerinde nasıl işlediği hakkında bilgi sahibi olmuşlardır” diyen Doğan;
“Mesleğimizin yapısı gereği sürekli kendini geliştirmek zorunda olan meslektaşlarımızın bu gezi ile ufuklarının daha da açıldığını düşünüyoruz. Yozgat Eczacı odası olarak  önümüzde ki süreçte bu tarz iş gezilerini düzenlemeye devam edeceğiz.İş gezisinin gerçekleşmesi için her türlü desteği veren  Yozgat Eczacı Odası Başkanımız  Ecz. Harun Lekesiz’e , proje koordinatörümüz Ecz.Şakir Açıkgöze ve bütün katılımcılara odamız ve şahsım adına teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilişim