DOĞU Anadolu Bölgesi'ndeki illeri batı bölgesindeki illere bağlayan Uluslararası E-88 Karayolunu, şehrin vitrini gibi düşünmek durumundayız. Yoldan gelip, geçenlerin şehir konusunda bir fikir sahibi olması açısından dikkate alınarak düzenlemeler yapılmalı.

Şimdiki ismi Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olan Endüstri Meslek Lisesi ile Kız Meslek Lisesi olarak bilinen iki okulun Karayoluna bakan yüzeyinde belediye tarafından yeni bir düzenleme yapılmış. ''Yapılmış!'' demek yanlış olduğu kadar ''Yapılmamış'' demek de doğru olmaz. Zira yapılmış ile yapılmamış arasında bir durum. Biliyorum kafalar karıştı biraz. Hani derler ya ''Anlatılmaz yaşanır'' diye. Burası da aynen öyle bir şey. Anlatılmaz. Anlatmaya kelimeler yetmez. Gidip, görülmesi, gezilmesi gerekir. Ancak o zaman ne demek istediğim anlaşılır.

Daha önceki dönemde yapılan çalışmalar esnasında belirtmiştim, ''İki okul arasındaki yolun kenarına yapılan kaldırımlar üzerine monte edilen aydınlatma direkleri geçişi zorluyor'' demiştim. ''Geçici olarak yapıldı, düzeltilecek'' yanıtı verilmişti. Düzeltilmedi. Engellinin oradaki kaldırımı kullanması mümkün değil. Kucağında çocuk veya önünde çocuk arabası bulunan bir kadının da kaldırımda yürüme şansı yok. Kaldırıma çıkarsa, yola inmesi de mümkün değil.

Yapmış olmak için yapılan bir çalışma örneği. Vitrin dediğimiz alanda çalışma yapılır, sonlandırılır. Çirkin görüntü gösterilmez, teşhir edilmez. Ara yoldaki aydınlatmalar yapılan çalışmayla birlikte düzenlenebilir, hatırlatayım...