Büyük Birlik Partisi İl Başkan Yardımcısı Durak Arıkan, iktidarın gündem değiştirmekten vazgeçerek bütçede neler görüşülüyorsa bunu ortaya koyması gerektiğini söyledi.
    Yazılı açıklamasında hükümetin bütçe hesaplarını eleştiren Arıkan, yıl sonu ve gelecek yılın bütçesinin memura, emekliye neyin olup olmadığını kimsenin bilmediğini söyledi.
    “Böyle bir muhalefet olur mu hayret ediyoruz sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun elinde bir dosya arkadaş müfettiş misin ya bırak Kayseri Belediyesini bana ya millet aç milletin gözü kömürlükte gece kömür torbasını sayıyor ya sen Kayseri belediyesinden bahsediyorsun gel çarşamba ve salı pazarına işsizi bırak emekliyi seyret ne hale geldiklerini insanımız aş istiyor ısınmak istiyor güven istiyor huzur istiyor muhalefetin elinde gezdirdiği dosyalarla hiç mi hiç ilgilenmiyor ve ilgi duymuyorlar” dedi.
    Mecliste görüşülen bütçenin usulüne, kaidesine göre tartışılıp, içine ne konulması gerekiyorsa onu yapması, işçi, memur, dul yetim, esnaf, özürlü, ihtiyar, gazi ve şehit ailelerinin refahı için ne yapılması gerekiyorsa onun yapılması gerektiğini vurgulayan Arıkan, şöyle konuştu:
    “Hükümetin bu konular umurunda değil ama muhalefetin hiç umurunda değil millet hem CHP hem de MHP'ye mecliste millet yetkisi verilmiştir. Allah için şu günleri boş meseleler ortaya atarak gelecek yılında bütçesini boşa çıkarmayalım zaman gelir vatandaş hükümetten hesap sorduğu gibi bunların hesabın muhalefetten de sorar.
    Büyük Birlik Partisi olarak temenni ve isteğimiz bütçe görüşmelerinin yapıldığı şu günlerde iktidarı ve muhalefeti ile Türkiye'mize yakışır bir bütçe hazırlanıp kabulünü istiyoruz.
Bu vesile ile partimiz adına yeni yıl bütçesinin vatana millete hayırlı olmasını temenni ederim.”
Editör: TE Bilişim