Yozgat’ta son günlerde yaşanılan mevsimsel değişiklikler beraberinde çeşitli rahatsızlıkları da tetikliyor. Geçtiğimiz hafta soğuk ve ayaz günler yaşayan Yozgat bu hafta başından itibaren yine sıcak ve yazdan kalma günlere ev sahipliği yaparken uzmanlar tam da bu şekilde gerçekleşen ani mevsim değişikliğine dikkat çekerek vatandaşları uyarıyor.

Özellikle bu aylarda kendisine zemin hazırlayan başta grip, soğuk algınlığı ve alerjik hastalıkların mevsimsel geçiş dönemlerinde hissedilmeye başladığı belirtilerek, buna karşın vatandaşlarında şifalı bitkiler tüketerek korunabileceği bildirildi. Uzmanlar şifalı bitki diye tabir edilen kış çayı, ada çayı, zencefil ve ıhlamur gibi doğal bitki çaylarının hastalık öncesi tüketilmesi gerektiğini hatırlattı.

Hastalık evresinde tüketilmesinin çokta bir anlam ifade etmediğini söyleyen uzmanlar günlük hayatta tüketilen normal çay yerine bu tür şifalı bitkilerden elde edilen çayların hem sıhhat yönünden fayda sağladığını hem de hastalıklara karşı doğal direnç hazırladığı görüşünde bulundu.
Yozgat’ta bu tür şifalı bitkilerin satışını gerçekleştiren Göral Baharat aktarları da bu aylarda vatandaşların en fazla zencefil, ıhlamur ve kuşburnu gibi çaylar tükettiğini ifade etti. Aktarlar bunun yanı sıra kış çayı diye tabir edilen ve içerisinde farklı şifalı karışımların bulunduğu çaylarında tüketilmeye başlandığına dikkat çekti.

Editör: TE Bilişim