Büyük Birlik Partisi (BBP) Afrika’da yaşanan açlık ve kıtlık nedeni ile oluşan dramı önlemek adına her Ramazan kurulan geleneksel iftar sofları kurmak yerine harcanacak olan parayı yardıma dönüştürme kararı aldı.

            Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler ramazan ayı münasebetiyle yayınladığı mesajda özellikle Afrika’da açlık ve kıtlıktan kırılan, hergün onlarca insanın hayatını kaybettiği bu büyük dram karşısında bütün BBP teşkilatlarının geleneksel olarak verdikleri iftar yemeklerini durdurmalarını ve bu iftar için yapılacak masrafların Somaliye gönderilmesini istedi.

            Şenliler; “Afrika’nın bugün çektiği kıtlık, açlık ve yoksulluğun temelinde Batılı emperyalist ülkelerin kara Afrika’sında asırlardır sürdürdükleri sömürge politikası vardır” dedi.

            BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler şöyle konuştu: “Doğal kaynaklarını, ormanlarını, hayvanlarını, insanlarını asırlardan beri gemilere yükleyerek Avrupa’ya ve Amerika’ya taşıyan buradaki insanların kan ve göz yaşları üzerine servet inşa eden batı medeniyeti Somali gerçeği karşısında bir kere daha iflas etmiştir.

            Dünyada yılda 500 milyar dolar tutarında bir parayı sadece güzellik salonlarında makyaj ve estetik için harcayan batı ülkelerinin insanları yine 1 trilyon dolar civarında bir parayı da şişmanlığın  (obezite’nin) meydana getirdiği hastalıklardan kurtulmak  için harcıyorlar. Buradan batı medeniyetine, gelişmiş, sanayileşmiş, modern çağı yakalamış çağdaş ,demokrat, insan haklarını her fırsatta dile getiren ülkelere sesleniyoruz.

            Bir gün oruç tutunuz. Bu bir günde tüketmediğiniz gıdayı, makyaj ve estetik paralarını Afrika’ya gönderiniz.Göreceksiniz milyonlarca insan ölümden kurtulacaktır. Eğer medeni iseniz  Eğer Uygar iseniz. Eğer Çağdaş iseniz. Eğer temel insan hak ve hürriyetlerine saygılı iseniz. Eğer asırlarca sömürdüğünüz, soyduğunuz yer altı ve yer üstü servetlerini, kaynaklarını çalarak kendi ekonominize ve kalkınmanıza temel aldığınız bu insanlara karşı birazcık vicdan ve merhamet duygunuz var ise kendi inancınıza göre bir gün oruç tutunuz.

            Ve bir günde tüketmediğiniz gıdanın, suyun bedelini Afrika’ya gönderiniz. Biz BBP olarak bütün teşkilatlarımızın ve dava arkadaşlarımızın bu ramazanda toplu iftar yemeklerinden vazgeçerek ve hatta sofralarındaki üç çeşit yemeği iki ye düşürerek bir tabak yenmeğin bedelini Afrikaya özellikle Somaliye göndermelerini istiyoruz.

             “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir.” İlahi emri gereği kardeşlerimiz aç iken biz burada huzur içerinde iftar edemeyiz. Bütün teşkilatlarımızı ve dava arkadaşlarımızı bu kampanyaya  karınca kararınca aktif olarak katılmaya davet ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim