Gazetemiz Köşe Yazarı, Ankara’nın ünlü emlak müşaviri Salim Taşçı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimden önce açıkladığı çılgın projelerin Başkent’e daha da fazla katma değer kazandıracağını söyledi.

            Ankara ile ilgili projelerin başkenti marka şehir haline getireceğini ifade eden Salim Taşçı, tespitlerini açıkladı.

            Hayal edenle yapanı ayırmak gerektiğini belirten Taşçı; “Hayal edenle yapanı ayırt etmek gerekiyor. Sayın Başbakanımız yapıyor, yapılmış ve yapılacaklar devlet projesidir” dedi.

            Açıklanan projelerin bu zamana kadar hayal edilenlerin gerçeğe dönüşmesi olduğunu ifade eden Taşçı, şunları söyledi: “Bu projelerle başkent sanayi kenti olacak. Memur kentinden sanayi şehrine ulaşmak demek, istihdam demektir. En azından 40-50 bin işsize iş demektir. Binden fazla sektöre imkan demektir. Kentsel dönüşüm bir devrimdir.”

            Kurulacak yeni hastanelerin tedavi olmak için bekleyen çok sayıda kişinin çilesine son vereceğini ifade eden Taşçı; “5 milyonluk şehirde dede yaşını geçmiş 19 Mayıs Stadyumu, yer yer çatlamıştır. Yeni bir stadyum elzemdir” dedi.

            Taşçı Ankara’nın yüzünün gülmesi gerektiğini belirterek, “Binalar şehirlerin aynasıdır. 50-60 yıl öncesinin teknolojisi ile yapılmış binalar imdat çığlığı atmaktadır. Yeni yerleşim birimleri, yollar ve parklar şehirleşmenin gereğidir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim