Bakıcı, “Tatille beraber maalesef kazalarda da büyük artış görüyoruz" dedi.
    Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, “Yaz mevsiminde başlayan yol yapım çalışmalarında işaretlemelere ve işaretçilerine uyulmasını istedi.
    Okulların tatile girmesi ve LYS sınavlarının bitmesiyle vatandaşlarımızın yazlıklarına ve memleketlerine gitmek için tatil telaşıyla aynı anda yola çıktığını hatırlatan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, “Bunun karayollarında aşırı yoğunluğa yol açtığını kaydetti.
    Tüm yurdu etkisi altına alan yoğun yağışlarında kazaların artmasında etkili olduğunu vurgulayan Bakıcı, "Yoğun yağışlar yollarda bozulmalara hatta çökmelere sebep olabiliyor. Ama yağışların kazalara yol açmasının asıl sebepleri; yolların kayganlaşması ile çukur yerlerde biriken sular olmaktadır. Aracın kontrolünün kaybedilmesine yol açan bu durumla karşılaşmamak için süratimizi düşürmeliyiz. Ani fren yapmaktan kaçınmalıyız. Hele bu günlerde lastiklerimizi, cam suyunu ve sileceklerimizi kontrol etmeden asla yola çıkmamalıyız, “diye konuştu.
     Karayollarında yaz aylarıyla birlikte başlayan yol yapım çalışmalarına da dikkat çeken Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı şöyle konuştu:
"Bilhassa yabancı olduğunuz yollarda giderken yeni dökülmüş mıcır, ani şerit değiştirmeleri, tek şeride düşen daralan yollar kazalara davetiye çıkarmaktadır. Geceleri kaza tehlikesinin bir kat daha arttığını unutmayalım. Aracımızı kullanırken yol işaretlemelerine ve işaretçilerine dikkat etmeli, yol yapımı olan yerlerde süratimizi düşürmeliyiz. Eğer yola çıkmadan Karayolları Genel Müdürlüğü danışma merkezinden yol durumunu öğrenirsek daha tedbirli oluruz."
Editör: TE Bilişim