Meyveler genel olarak şifalı bitkilerden oluşur ve sağlıklı bir yaşam için bağışıklık sistemini güçlendirmek amacıyla tüketilmesi önerilir. Karamuk da bu şifalı meyveler arasında yer alır ve doğada kendiliğinden yetişir. Ruslar da, mayhoş ve ekşimsi bir tada sahip olan bu bitkiyi kullanarak çeşitli sağlık faydalarından yararlanıyor.

karamuk bitkisi (2)

Randevu onaylama nasıl yapılır? Randevu onaylama nasıl yapılır?

Karamuk bitkisi, özellikle belirli mevsimlerde memleketlerine dönenler tarafından toplanır. İltihaptan şekere kadar birçok hastalığa şifa sağlayabilen karamuk bitkisi, mayhoş ve ekşimsi tadıyla kaynatılarak tüketilir ve vücutta antikor üretimini destekleyerek çeşitli sağlık sorunlarına çözüm olur.

Karamuk bitkisinin genellikle meyvesi ve kökü kullanılır, ancak dikenleri ve yaprakları da şifalı özelliklere sahip olduğuna inanılır. Karamuk, soğuk algınlığına, iltihaplanmaya, şeker hastalığına ve tansiyon problemlerine karşı etkili bir çözüm sunar. Ayrıca kalp sağlığını korur, bağışıklığı güçlendirir ve enfeksiyonları yok eder.

karamuk bitkisi (3)

Karamuk bitkisi, dikenli bir meyve olması nedeniyle eldivenlerle toplanmalıdır ve toplaması oldukça zahmetli bir süreçtir. Ancak, bu emek sonucunda elde edilen meyveler taze veya kurutulmuş olarak satılır ve çeşitli şekillerde kullanılabilir. Özellikle Rus vatandaşları, karamuğu pilavlarda tercih ederler, benzer şekilde kuş üzümü kullanımıyla Türk mutfağında yaygındır.

Karamuk bitkisi, özellikle lösemi hastaları tarafından kullanılarak kan dolaşımını düzenler ve sağlık sorunlarıyla mücadelede destek sağlar. Ayrıca, sağlık bilgileri sağlayıcısı Verywell'in belirttiğine göre, hipertansiyonu olan kişilerde yapılan bir çalışma, karamuk meyvesinin kan basıncını düşürücü ilaçlarla birlikte kullanılmasının faydalı olduğunu ortaya koymaktadır.

Karamuk bitkisi ve meyvesi, kökleri ve gövde kabukları kurutulduktan sonra çay olarak tüketilebileceği gibi, meyveleri taze veya kurutulmuş olarak tatlı, şurup ve hoşaf yapmak için kullanılabilir. Ayrıca, yaprakları çorba ve bulgur pilavına tat vermesi için eklenir.

Kaynak: Haber Merkezi