TÜİK tarafından açıklanan sonuçlara göre, Niğde ilinde ikincil nüfus grubu içinde özellikle Adanalı vatandaşlar öne çıkıyor. Niğde ilinde ikincil nüfusu oluşturanların büyük bir çoğunluğu Adanalılardan oluşuyor.

Adanalılar Niğde’yi geçirdi (1)
Samsun ilinde ise en büyük ikincil nüfus grubunu Ordu kökenli vatandaşlar oluştururken, Ordu ve Amasya illerinde ise en büyük ikincil nüfusu Samsunlular temsil ediyor. Çorum ilinde ikincil nüfusun büyük bir kısmını ise Amasya kökenli insanlar oluşturuyor.
Kayseri ilinde Sivaslılar, ikincil nüfusun büyük bir kısmını temsil ederken, Giresun ilinde ise Trabzonlu vatandaşlar ikincil grup olarak öne çıkıyor.

Arabanın çarptığı sahipsiz köpeği tedavi ettirip sahiplendirdi Arabanın çarptığı sahipsiz köpeği tedavi ettirip sahiplendirdi

Adanalılar Niğde’yi geçirdi (3)
Ancak büyük metropollerde ikincil nüfus durumu oldukça karmaşık bir yapıya sahip. Antalya'da en büyük ikincil nüfus grubunu Konyalılar oluştururken, Başkent Ankara'da ise en fazla Çorumlu nüfus göze çarpıyor. Bursa'da en büyük ikincil nüfus grubunu Karslılar oluştururken, İstanbul'da en büyük ikincil nüfusu Sivaslılar temsil ediyor. İzmir'de en büyük ikincil nüfus grubunu Manisalılar oluştururken, Kocaeli'nde Erzurumlular, Adana ve Mersin illerinde Şanlıurfalılar, Hatay ilinde ise en büyük ikincil nüfus grubunu Adanalılar temsil ediyor. (Haber Merkezi)

Kaynak: İleri Gazetesi