TÜİK'nin sonuçlarına göre, Kayseri ilinde ikincil nüfus grubu içerisinde Sivaslı vatandaşlar büyük bir çoğunluğu temsil ediyor. Kayseri'de ikincil nüfus, çoğunlukla Sivas kökenli insanlardan oluşuyor.

Sivaslılar Kayseri’yi geçirdi (2)

Samsun ilinde ise en büyük ikincil nüfus grubunu Ordulular oluşturuyor. Ordu ve Amasya illerinde ise en büyük ikincil nüfus Samsunlular tarafından temsil ediliyor. Çorum ilinde ise ikincil nüfusun büyük bir kısmı Amasyalılar tarafından temsil ediliyor.

Sivaslılar Kayseri’yi geçirdi (1)

Giresun ilinde, ikincil grup olarak Trabzonlular belirgin bir rol oynuyor.

Subaşı TOKİ’lerinde hak sahiplerine müjde! Başkan Özel tarih verdi… Subaşı TOKİ’lerinde hak sahiplerine müjde! Başkan Özel tarih verdi…

Ancak büyük metropollerdeki ikincil nüfus durumu oldukça karmaşık bir yapıda. Örnek vermek gerekirse, Antalya'da en büyük ikincil nüfus grubunu Konyalılar oluştururken, Başkent Ankara'da ise en fazla Çorumlu nüfus dikkat çekiyor. Bursa'da en büyük ikincil nüfus grubunu Karslılar oluştururken, İstanbul'da Sivaslılar bu kategoride ön plana çıkıyor. İzmir'de en büyük ikincil nüfus grubunu Manisalılar temsil ederken, Kocaeli'nde Erzurumlular, Adana ve Mersin illerinde Şanlıurfalılar, Hatay ilinde ise en büyük ikincil nüfus grubunu Adanalılar oluşturuyor. (Haber Merkezi)

Kaynak: İleri Gazetesi