C vitamini deposu olan mandalina ekşi ve tatlı olarak bulunsa da uzmanlar ekşi mandalina konusunda uyarıyor.

Mandalina, C vitamini deposu olmasıyla bilinse de, uzmanlar ekşi mandalinanın tüketimine dikkat çekiyor.

Yozgat'ta Zararını Duyan Ağzına Sürmüyor! (5)

Mandalina sevenler genellikle ekşi ve tatlı türler arasında tercih yaparlar. Ancak ekşi mandalinanın mayhoş tadı, sağlığınızı olumsuz etkileyebilecek bilinmeyen zararları da beraberinde getiriyor.

Yozgat'ta Zararını Duyan Ağzına Sürmüyor! (1)

Kış aylarında grip olmamak için tercih edilen mandalina, bağışıklığı güçlendirme ve metabolizmayı destekleme konusunda etkili olabilir.

Ancak aşırı miktarda tüketildiğinde ekşi mandalinanın zararları ortaya çıkabilir. Ekşi mandalinanın aşırı tüketilmesi sinirlerin zarar görmesine, vücudun susuz kalmasına neden olabilir.

Başhekim Kozan'a hastaneyi etkileyen 'verem' vakasını sorduk Başhekim Kozan'a hastaneyi etkileyen 'verem' vakasını sorduk

Yozgat'ta Zararını Duyan Ağzına Sürmüyor! (3)

Yaşlanmayı hızlandırabilen ekşi mandalinanın tüketimine sınırlama getirilmesi önemlidir. Ayrıca, fazla miktarda tüketildiğinde ekşi mandalina mide yanmalarına neden olabilir.

Yüksek asit içeriği, mide hastalıklarına zemin hazırlayabilir, bu da mide ülseri, gastrit ve sindirim zorlukları gibi şikayetlere yol açabilir.

Yozgat'ta Zararını Duyan Ağzına Sürmüyor! (2)

Aşırı miktarda tüketilen ekşi mandalina ishal riskini artırabilir. Ayrıca, ekşi mandalinanın asidik yapısı diş minesine zarar verebilir, diş hassasiyetine yol açabilir. Bu nedenle, ekşi mandalinanın aşırı miktarda tüketilmemesi ve sağlıklı bir diyetin bir parçası olarak ölçülü bir şekilde tüketilmesi önemlidir.

Kaynak: Haber Merkezi