İl Emniyet Müdürlüğü yapmış olduğu huzur ve güvenlik çalışmaları kapsamında 30 okul ve 707 iş yeri ziyaret etti. 30 okulda 385 öğrenci ile bir araya gelen Emniyet Müdürlüğü ekipleri genel trafik kuraları, narkotik ve terör, kendilerini koruma yöntemleri konularında bilgilendirme faaliyeti yaptı.
707 iş yerini ziyaret eden ekipler,  iletişim yolu ile dolandırıcılık, hırsızlık, 112 Acil Çağrı ve işyeri güvenli konularında esnafı bilgilendirdi. 
Okul ve işyeri ziyaretlerinin yanı sıra vatandaşlar ve muhtar ile bir araya gelen ekipler birçok konuda bilgilendirme yaptı. 
Toplamda 3 bin 104 vatandaşı Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES), Uyuşturucuyla Mücadele Aplikasyonu (UYUMA), En İyi Narkotik Polis ‘Anne’ ve Hayvan Durum İzleme (HAYDi) projeleri hakkında bilgilendiren ekipler aynı zamanda 25 muhtar ile toplantı yaparak, mahallelerin genel asayişi, trafik güvenliği, okul çevrelerinde alınan tedbirler, çocukların ve gençlerin korunmasına yönelik alınan emniyet tedbirleri hakkında fikir alış verişinde bulundu. 

Emniyet ekipler her yerde!

KADES NEDİR?

KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri birazda olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda ilk aklınıza gelecek acil müdahale uygulamasıdır. KADES uygulaması, son yıllarda giderek artan kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla geliştirilmiş. Eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar, akıllı telefonları üzerinden yapacakları ihbarlarda hızlı bir şekilde bu iş için kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi´ne ulaşabiliyorlar. Akıllı telefon kullanıcısı bir kadının, Google Play Store ve Apple Store uygulamasından indireceği? Kadın Destek Uygulamasını (KADES)?, T.C. Kimlik Numarasını girerek ve sonrasından EGM serverlarından gelen aktivasyon kodu ile aktif hale getirebileceği uygulama ile aile içi ve kadına yönelik şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşarak, yardım çağrısının yapıldığı olay yerine en yakın ekip veya devriyenin sevk edilerek olaya müdahalesi sağlanacaktır.

Emniyet ekipler her yerde! 4

HAYDİ NEDİR?

2020 yılında çevre, doğa ve hayvanlara yönelik işlenen suçların engellenmesi, işlendiyse faillerinin yakalanabilmesi amacıyla Emniyet ve Jandarma teşkilatı bünyesinde Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma birimleri kuruldu.
81 ilde 2 bin 500 personel ve 171 tam donanımlı araç ile çalışmalarını sürdüren bu birimler, çevre, doğa ve hayvanlara yönelik işlenen suçlarla daha etkin mücadele edebilmek ve vatandaşların da bu mücadeleye ortak olabilmesi amacıyla, kısa adı HAYDİ olan Hayvan Durum İzleme Mobil uygulaması hayata geçirildi.

O sebzenin işlenmiş hali kanserden koruyor! O sebzenin işlenmiş hali kanserden koruyor!

Emniyet ekipler her yerde! 2

UYUMA PROJESİ NEDİR?

UYUMA projesi, teknolojik imkânlar aracılığıyla uyuşturucu ile mücadelede vatandaş duyarlılığını oluşturmak, toplumsal sorumluluk bilincine uygun şekilde ve daha etkin hale getirmek suretiyle kalıcı ve güçlü bir mücadele ortamı oluşturmak amacıyla hazırlandı. Bu proje ile uyuşturucu suçlarına daha seri müdahale imkânı sağlanması hedeflenmiştir.
Uygulamanın önemli özelliklerinden biri ise bildirim yapanın kimlik bilgilerinin kesinlikle gizli kalması, bildirim yapanın numarasının görünmesi ve soruşturmanın hiçbir aşamasında üçüncü kişiler tarafından kesinlikle bilinmeyecek olmasıdır.
Uygulamayı telefonlarına indiren vatandaşlar, kişisel bilgilerini sisteme kaydettikten sonra uygulamayı kullanmaya başlayacaktır. Sokakta gördüğü uyuşturucu ticaretini polise bildirmek isteyen vatandaş, uygulamadaki butona basarak ihbarda bulunacak. Sisteme konum bilgisiyle birlikte düşen ihbar, bölgeye en yakın ekibe iletilecek. İhbarcının kimliği kesinlikle gizli tutulacaktır. 

Emniyet ekipler her yerde! 3

EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE PROJESİ NEDİR?

Hayata geçirilen "En İyi Narkotik Polisi: Anne" projesiyle, uyuşturucuyla mücadelede annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışması yürütülerek, uyuşturucu kullanımının henüz başlamadan önüne geçilmesi hedefleniyor.
Uyuşturucu ile mücadele konusunda tüm annelerden destek isteyen ekipler, Bakanlığın hayata geçirdiği projenin amacının uyuşturucu ile mücadelede annelerin hassasiyetini ve duyarlılığını arttırmak olduğunu vurguladı.

Kaynak: Alpaslan Demir