SP ve BBP’li il başkanları seçim öncesi ittifak çağrısı yaptılar:

Saadet Partisi ve BBP Yozgat İl Başkanları yaptıkları ortak açıklamada, ''Milletimizin kılcal damarlarına kadar nüfuz etmiş, mukaddes değerlerine sadakatle bağlı kadroların TBMM'nde mutlaka bulunmaları gerektiğine inanıyoruz'' denilerek, Saadet Partisi, DP ve Türkiye Partisi arasında varılan ittifaka anlaşmasına BBP'nin de dahil edilmesi taleplerini dile getirdiler

Saadet Partisi Yozgat İl Başkanı Ali İhsan Çelikkaya ve BBP Yozgat İl Başkan Yardımcısı Durak Arıkan imzasıyla ''İrade beyanımızdır'' başlığı altında yapılan yazılı açıklamada, yaşamakta olduğumuz şu günlerde, misak-ı milli sınırlarımızın dışında olmakla birlikte gönül ve iman coğrafyamızda içimizi acıtan olayların cereyan etmekte olduğuna dikkat çekildi.

                ''Müslüman ülkelerin yöneticileri, Batının müstevlileri ile işbirliği yaparak diktatörlüklerini bu güne kadar devam ettirmişler, şimdi de 'katliamda işbirliği' yaparak, mazlum Müslümanları karşı karşıya getirerek katletmektedirler.

                Katil Batılılar tarafından Osmanlı Devletinden bölünen Müslüman Ülkeler, tekrar aynı canilerce bölünmektedir. Sıranın güzel Vatanımıza gelmekte olduğunu anlamamak için ya hain olmak, ya satılmış olmak, ya kör olmak veya gafil olmak gerekir.

                Milli ve manevi hassasiyeti olan herkes bunu ayan-beyan görmektedir, bilmektedir'' denilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

                ''İşsizlerin, asgari ücretlilerin, emeklilerin, esnafımızın, çiftçi ve köylümüzün ekonomik hayatları çekilmez olmuş ve bunalımları had safhaya ulaşmıştır. Hastanelerin ruh hastalıkları bölümleri dolup-taşmaktadır. Bütün bunlara bir 'Dur!' demenin zamanı gelmiştir.

                Çetin ve zor bir dönemeçteyiz. Olup-bitenleri görmezden gelemeyiz. Milletimizin kılcal damarlarına kadar nüfuz etmiş, mukaddes değerlerine sadakatle bağlı kadroların Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde mutlaka bulunmaları gerektiğine inanıyoruz. Bizler Büyük Birlik Partisi ve Saadet Partisi İl ve Merkez İlçe Başkanları olarak, partilerimizin Genel Merkez Yöneticilerinin bir ittifak çalışması içerisine girmelerinin ve sahadaki seçmen beklentisini gerçekleştirmelerinin arzumuz olduğunu bilmelerini talep ediyoruz.''

                ''Her iki partinin de siyasi geçmişlerinde ve en netameli dönemlerde birbirleri ile nasıl elele verdikleri erbabının malumudur'' denilen açıklamada daha sonra şöyle denildi:

                ''Bilhassa '28 Şubat Süreci' diye isimlendirilen ve bu Aziz Milletin üzerine bir karabasan gibi çöken gayr-ı meşru dönemde hangi sözlerin, hangi 'duruş'ların ve hangi hareketlerin hangi kanlı tehlikeleri önlediği Milletimizin hafızasında tazeliğini korumaktadır.

                Genel Merkez Yöneticilerimizin, Milletimizin kahir ekseriyetinden farklı düşünmediklerine inanıyoruz. Bu dönemde her iki partinin de 'adanmış adamlar'ının TBMM'de bulunmalarının elzem olduğuna inandıklarını biliyoruz.

                Onların düşündüklerini gerçekleştirmeleri hususunda destek olmayı biz de kendimize bir borç biliyoruz. Ve bunu bir 'İrade Beyanı' olarak kamuoyumuzla paylaşıyor, saygılarımızı sunuyoruz.''

Editör: TE Bilişim