Son yıllarda bluetooth kulaklıkların popülerliği artarken, kablolu kulaklıkların tercih edilme oranında düşüş yaşanmaktadır. Ancak, kablosuz teknolojilere yönelik endişeler de hala devam etmektedir. Özellikle, kullanıcıların zihinlerinde Bluetooth kulaklıkların beyine yakın çalıştığı düşüncesi, önemli soru işaretlerine neden olmaktadır. Bu bağlamda, merak edilen sorulardan biri de şudur: Kablosuz kulaklıklar kansere neden olabilir mi?

kablosuz kulaklık (3)

Uzmanlara göre, kablosuz kulaklıkların uzun süreli kullanımı, manyetik alanın etkileriyle kişinin hücre DNA'sında bozulmalara ve kansere yatkınlığa neden olabilir. Özellikle, yüksek sesle ve uzun süreli müzik dinlemenin kalıcı işitme kaybına yol açabileceği de belirtilmektedir.

Yozgat Şehir Hastanesi Diyetisyeninden açıklama! Yozgat Şehir Hastanesi Diyetisyeninden açıklama!

kablosuz kulaklık (4)

Kulaklıkların beyne yakın bir şekilde kullanılması, bazı insanlarda elektromanyetik dalgaların beyin fonksiyonlarına zarar verebileceği endişesini doğuruyor. Ancak, henüz bu konuda net bir bilimsel kanıt bulunmamakla birlikte, uzmanlar bu tür cihazların bilinçli ve ölçülü bir şekilde kullanılmasını önermektedir.

kablosuz kulaklık (1)

Konuyla ilgili olarak, teknolojinin sağlık üzerindeki etkilerini değerlendiren uzmanlar, kablosuz kulaklıkların potansiyel risklerine dikkat çekerken, kullanıcıların bu tür cihazları bilinçli bir şekilde kullanmalarını ve önerilen sınırlar içinde kalmalarını vurgulamaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi