Sarıkaya Belediyesi 'de Aralık ayı meclis toplantısında öncelikli olarak İmar Revizyonu'nu görüştü. Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, İller Bankası tarafından yaptırılan İmar Revizyonu çalışmalarında eksik buldukları maddeleri bir üste yazı ile bildirdiklerini söyledi.
    Meclisi'nin Aralık  ayı ilk toplantısı Belediye Başkanı Ali Osman Erbir başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda imar revizyon planı görüşüldü. Belediye Başkanı Ali Osman Erbir  Bir önceki meclis toplantısında eksik bulduğumuz  42 maddeyi üst yazı ile mevcut yeni revize imar planımızı yapan İller Bankasına bildirdik. İlgili kurumun genel müdürü ile görüştük  maruzatımızı arz ettik  düzeltilmesini talep ettik. 
AKILLI SAYAÇ
MECLİS GÜNDEMİNE GELDİ
    Sarıkaya Belediye Meclisinin Aralık ayı toplantısında konuşan Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir; İmar Revizyonundan, Özelleştirmeye, su işleri çalışmalarından altyapı çalışmalarına , yeni projeler (Akıllı Su Sayacı) hakkında meclis üyelerine bilgiler verdi.
AKILLI SAYAÇ ŞART'
    Belediye Başkanı Ali Osman Erbir  “İlçe Merkezi Su Aboneliği'nin Akıllı su Sayacı Sistemi'ne” dönüştürülmesine  ilişkin yaptığı açıklamasında “ Birçok belediye akıllı sayaç sistemine geçti. Böylelikle gereksiz su israfı yapılması önlenildiği gibi belediye olarak da sistemli bir gelir elde edilmesinin önü açılacaktır” dedi.
    Erbir, Konuya ilişkin olarak ayrıca “Aboneler satın aldıkları kredi miktarı kadar su sarfiyatı yapmaları sağlanılmış ve yönetilmiş olacaktır. Abonenin ne kadar su harcaması yaptığı ve daha ne kadar yapabileceğini kendisi de kontrol edebilecektir. Ayrıca belediyemiz için büyük sorun haline gelen su parası tahsilatı sorunu da çözüme kavuşturulmuş olacaktır. Boğazlıyan Belediyesi bu sisteme geçmişdir. Tüketiciler peşin para ödemesi yaptığından su harcamasında daha dikkatli olacaktır.
    Sayaç okuma, faturalama ve su açma ve kesme işlemleri kolaylaşacak böylelikle su kesme işlemlerinde vatandaşlar arasındaki ayrımcılık ortadan kalmış olacaktır. Tüm bu nedenlerden dolayı da  Belediyemizin bir an önce akıllı sayaç sistemine geçmesi şarttır” ifadelerine yer verdi.
ÜCRETLİ OTOPARK 'DA MECLİS
GÜNDEMİNDE
    Sarıkaya'daki Ücretli otopark ve trafik sorunlarının çözümü ile ilgili görüşmeler Sarıkaya Belediyesi Meclisinin Aralık ayı toplantısında görüşüldü.                                                                                               
    Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir,İlçelerde uygulanan Otopark ücreti uygulamasına önümüzdeki günlerde başlayacağız.1 Yıl sonrada ihale etmeyi düşünüyoruz”dedi.Ciddi anlamda park yeri olduğunu söyleyen Başkan Erbir “Daha önce Meclis kararıyla ücretleri belirlenen caddelerde ücretli otopark uygulamasına geçeceklerini kaydetti.
    Buna Göre Baran caddesi ve Nevzat Şener Bulvarı 1 saat otopark ücreti 1 TL diğer caddeler ise 50 kuruş olarak açıklandı.
Editör: TE Bilişim