Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi “Tanıtım Etkinlikleri” çerçevesinde ortaöğretim okullarının fen bilimleri bölümünde okuyan 11. ve 12. sınıf öğrencilerine Fizik, Kimya, Biyoloji gibi bölümlerin tanıtımları yapıldı. Öğrenciler laboratuarları ilgiyle inceledi.

                Atatürk Anadolu Lisesi, İstiklal Anadolu Lisesi, Erdoğan Akdağ Anadolu Öğretmen Lisesi, Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Çamlık Lisesi, Yozgat Lisesi, Sürmeli Anadolu Lisesi, Serpil Akdağ Anadolu Lisesi, Yozgat Anadolu Lisesi, Şehitler Fen Lisesi öğrencileri program çerçevesinde ilk önce sırasıyla biyoloji ve kimya laboratuarlarını gezdi. Laboratuar görevlileri ile birlikte çeşitli deneyler yapan öğrenciler, merak ettikleri konular hakkında sorular sordular. Daha sonra Mühendislik bölümü öğrencilerinin projelerinin bulunduğu alan ziyaret edildi.

                Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Talat Özpozan, lise öğrencilerine fakülte ve bölümler hakkında bilgi aktardı. Prof. Dr. Talat Özpozan; “Biz bu etkinlikleri siz sevgili öğrencilerimizin Fen Bilimleri’ne olan ilgisini arttırmak amacı ile düzenliyoruz. Bildiğiniz gibi Fen Bilimleri aslında hayatın temelini oluşturan bilimlerdir. Yeni kurulmuş olan üniversitemiz ve kampüsümüzde Fen Bilimleri’ne ilişkin yapılan çalışmalar giderek artmaktadır. Fiziki ve eğitimsel alt yapımız çok kısa bir süre içinde gelişme gösterdi. Önümüzdeki dönemlerde sizleri de burada öğrencimiz olarak görmek istiyoruz” dedi.

                Son olarak öğrencilere Fen Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen diğer etkinlikler hakkında bilgi veren Prof. Dr. Talat Özpozan öğrencilerin fakülte ve bölümlere yönelik sorularını yanıtladı.

Editör: TE Bilişim