İlçe Kaymakamı Coşkun Açık, eğitim ve öğretimin önemine değinerek, lider yönetici, nitelikli öğretmen ve kaliteli bir eğitimin şart olduğunu söyledi.
    2011-2012 eğitim ve öğretim yılı sene başı okul ve kurucu müdürler toplantısı İlçe Kaymakamı Coşkun Açık başkanlığında yapıldı. Öğretmenevi Akşam Sanat Okulu salonunda düzenlenen toplantıya Milli Eğitim Müdürü Yasin Yıldız, Şube Müdürü Eyüp Aracı ve Mustafa Şimşek ile ilköğretim ve ortaöğretim kurumları müdür ve müdür yardımcıları katıldı.
    Toplantının açılış konuşmasına bir ‘Anektod’la başlayan Kaymakam Coşkun Açık, kaliteli bir eğitime vurgu yaptı.
    Lider yönetici, nitelikli öğretmen ve kaliteli bir eğitimin şart olduğunu işaret eden Kaymakam Açık, lider yönetici, daha çok toplam kaliteli yöntemiyle temel taşlardan bir tanesi ve üretkenlik artışının anahtarının kalite olduğunu dile getirir. Japonya’nın bugün belki Amerika’yı ekarte etmesinin arkasında temel bu. Üretkenlik artışının anahtarı kalitedir dedi.
    “Eğer biz kaliteyi merkeze almazsak, üretkenliği artırmak için yapacağımız bir çok uğraşın aslında tutarlı bir şekilde devamlı başarı getirmediğini göreceğiz” diyen Kaymakam Açık, şunları kaydetti.
    “Dolayısıyla belki Japonya, Güneykore ve Tayvan ile Uzakdoğudaki küçük ülkelerin uyguladığı ve bugün geldikleri seviyeleri karşılaştırdığımızda biz elde ettiklerini başarının aynısını aslında bir çok sektör uygulamaya başladı. Türkiye’de de kalitenin uygulamaya başladığı sektörlerde biz rekabet etmeye başladık. Dünyada söz sahibi olmaya başladık. Eğitimde de biz söz sahibi olmak istiyorsak, Boğazlıyan’ın açılan bir kapısı burası. Baktığımızda biz diğer potansiyellerin içinde insan potansiyeli en önemli potansiyel olarak görülüyor. Bunu da değiştirmenin dönüştürmenin temelinde kaliteli eğitim var. Bunun içinde patronca yönetim anlayışını değiştireceğiz. Bizim hiçbir idarecimiz patron değildir. Başta ben olmak üzere. Hiç birimiz patron değiliz. Patron’a baktığımızda işin nasıl yapılacağını kendisi bilir. Uzlaşma çabası içerisinde değildir. İşin nasıl yapılacağını göstermekten ziyade sadece nasıl yapılacağını söyler. Bizler bunu değiştireceğiz. Bu söylediklerim burada bu vardır anlamına da gelmiyor. Yani patronca yönetim anlayışını bir kenara bırakıp lider yönetim ve onun gereklerini en iyi şekilde başta kendimiz inanarak uygulamaya çalışacağız. Neden patron değiliz? çünkü patronun birisine danışmaya ihtiyacı yoktur. Patron yapılacak işleri en iyi kendisi bilir. Uzlaşma içerisine girmez. İşin yapılmasını göstermez sadece yapılacak der…”
    İlçe Kaymakamı Coşkun Açık, okulların odak noktasının da kaliteli çalışma ve kişisel sorumluluk, tüm öğrencilerin hedefi de eğitim yaşamlarının kalitesini artırmanın en güçlü aracı olduğunu keşfetmek olacaktır. Herkes, okulda olup biten her şeye yönelik sorumluluk alacak, eğitim kadrosu, bazı öğrencileri, öğrenmek istemedikleri şeyler için cezalandırmaya değil, tüm öğrencilerin istediği eğitimi alması için uğraşacaktır” dedi.
    Daha sonra gündem maddeleri görüşülerek 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında uygulanacak konular görüşüldü.
Editör: TE Bilişim