Çağrı merkezlerini aradığınızda telesekreter size yapacağınız işlemlerle ilgili sıralama yapar.
Eğer işleminiz saydıklarından hiçbiri ise “bunların dışındaysa” diye farklı bir seçenek daha sunar ve siz o seçeneği seçersiniz.
AK Parti’nin dün gerçekleştirdiği temayülde de sanki böyle bir hava söz konusuydu.
Yani, oy kullanan partililer sanki hep ‘bunların dışında’ seçeneğini aramış gibiydi.
Çünkü bu kez sanki bir isim ve bir koltuk için adı geçen isim sayısı da birazcık fazla gibiydi.
İsim tercihi fazla olunca partililer de üç isim yazmak için zorlandılar.
Seçici olmak ve kendilerini temsil edecek kudret ve özellikte isimler yazmak zorundaydılar.
Nihayetinde üçer isim yazarak sandığa attılar…
AK Parti, her seçim öncesi temayüller gerçekleştirir ve aday belirleme noktasında temayüller sadece kriterlerden bir tanesidir.
Direk ve doğrudan etki yerine, diğer kriterlerin yanında dikkate alınan bir husustur temayüller.
İl başkanlığı için de durum böyle olacaktır.
Temayülden çıkan sonuçla kimse il başkanlığına oturmayacak ancak isim belirleme noktasında sanırım önem arz edecektir.
Ancak yukarıda da belirttiğim gibi sanki bu kez gerek Yozgatlı vatandaşlar, gerekse de partililer il başkanlığına atanacak ismi ‘bunların dışında’ seçeneğiyle atanmış bir isim olarak görmek istiyor.
Zaten genel merkezde sürekli ‘metal yorgunluğu’,  ‘gençleşme’ ve ‘yenilenme’ gibi konulara vurgu yapmıyor mu?
PEKMEZİ ÇIKTI…
Sekili karpuzunun üretimi ve pazarlanması noktasında geçmiş yıllara göre işin suyu çıkınca çiftçide karpuzun pekmezini çıkardı.
Yıllardır hak ettiği desteği alamayan ve pazar sıkıntısı yaşayan Sekili karpuzu üreticileri, ellerinde kalan fazla karpuzların çürümesine razı olamadı…
İsrafın haram olduğunun bilincinde olan, rızkın ve nimetin değerini bilen Anadolu çiftçisi yine aklını ve zekasını konuşturdu.
Çiftçiler, ellerindeki fazla karpuzun pekmezini yapmayı denediler.
Sonuç başarılı olunca karpuz pekmezi yörede yaygınlaşmaya başladı.
Olumlu sonucu gören  Yerköy sevdalısı Ayhan Çelik’te hemen devreye girerek, üniversitelerle, sanayicilerle görüşmeye başladı.
Bir bilim adamı akademisyen ise bizim bu karpuzların analizini yapmaya başlamış.
Bizim bu karpuzdan aromalı içecek de oluyormuş hatta.
Bununla kalmayıp, çiğitleriyle kahve üretimi dahi oluyormuş.
İnandık Barajı’nın tamamlanmasıyla karpuz üretimi artabilir, pazar sorunu çözülebilir ve bu karpuzlardan içecek üretimi sağlayan tesisler inşa edilebilir.
Bozok Yaylası’nın bereketli toprakları bize tüm cömertliğiyle çeşitli nimetler sunarken, bizim bu nimetlere karşı duyarsızlığımız ve ilgisizliğimiz sürmeye devam eder mi?
İşte bunu da bilmiyorum.
Haydi selametle…
DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN.
*Yılda sadece bir kere hatırlanan, merhum Abbas Sayar’ı.
*Adına her yıl sempozyum, yarışma ve konferansların düzenlenebileceği merhum Abbas Sayar’ı.