Akdağmadeni Belediye Başkanı Nezih Yalçın, 24 bin metrekare alana kurulacak ve 1.2 MW (megawatt) gücünde enerji üretimi yapacak olan Güneş Enerji Santrali inşa çalışmalarının önümüzdeki hafta başlayacağının müjdesini verdi.

İhale süreci tamamlandıktan sonra yüklenici firmayla imzaların atıldığını belirten Başkan Yalçın, her alanda üretim kültürünü tesis etmek için önemli adımlar attıklarını belirtti.

Ekili hububat alanları sararıyor: Yozgat'ta üreticiler endişeli! Ekili hububat alanları sararıyor: Yozgat'ta üreticiler endişeli!

Akdağmadeni’ne güç katacak   (2)

“ENERJİ GİDERİ KARŞILANACAK, ARTI GELİR SAĞLANACAK”

Projenin; çevreye duyarlı, yenilenebilir enerji üretimi ile Akdağmadeni’ne ve Akdağmadeni Belediyesi’ne güç katacağını söyleyen Yalçın, "Göreve geldiğimiz günden itibaren ilçemize kazandırdığımız en büyük yatırımların başında olacak projede kurulum çalışmalarımıza başlıyoruz. Akdağmadeni Belediyesi olarak uzun zamandır planlamasını yaptığımız proje ile kendi enerjisini kendi üreten bir belediye konumuna geliyoruz. Böylelikle en büyük giderlerimizden olan enerji maliyetlerini düşüreceğiz. Ayrıca fazla üretilen elektriği satarak belediyemize gelir sağlayacağız. Akdağmadeni'nin geleceğe güvenle bakabilmesi ve örnek bir kent olabilmesi yolunda, bölgesinde tek lisanslı Sıfır Atık Tesisi ile geri dönüştürülebilir kaynakları ekonomiye kazandıran hizmet anlayışımız, İçme Suyu Barajının yapılması için göstermiş olduğumuz büyük gayret, ilçemizi geleceğe taşıyan alt yapı ve üst yapı çalışmalarımıza son olarak Güneş Enerji Santrali'mizi de ekliyoruz. Bugüne kadar ilçemizde kalıcı ve büyük işlerin altına imza attık. Sorunların kenarından dolaşmadık, şahsi menfaat gözetmedik, ilçemizin ve halkımızın menfaati için sorunun köküne indik. Bizlere her zaman destek olan kıymetli vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyor, Akdağmadeni Güneş Enerji Santrali'nin ilçemize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi