Yozgat amatör kümede heyecan durmaksızın sürerken futbolcular oyun içerisinde sakatlanmamak için mücadele veriyor.

            Son haftaların yaklaştığı, düşme ve çıkma mücadelesinin verildiği Amatör Küme’de oyuncular kıyasıya mücadele ederken sahalarda istenmeyen sakatlıklar meydana geliyor. Gücün ve hızın önemli olduğu futbolda ise sakatlanmak an meselesi.

            Bu sezon görmeye alışık olduğumuz durumlardan bir tanesi olan Ambulans’sız ve sedyesiz ilk yardım olayı bu hafta sonunda da meydana geldi. Sakatlanan arkadaşlarının saha kenara getirilmesi için birlikte hareket ederek sedye görevi gören futbolcular artık futboldan soğuduklarını dile getirdiler.

            Bazı karşılaşmalara sağlık görevlilerinin de geç geldiğini ifade eden futbolcular; “Bizler futbol oynamak için sahalara çıkıyoruz ve bunun için mücadele ediyoruz. Futbol sert bir oyun ve ister istemez çarpışmalar, dengesiz güçlerle karşı karşıya kalabiliyoruz. Sakatlandığımızda ise müdahale edecek kimse yok.

            Bazen bayan sağlık memurları oluyor zaten onlar gelene kadar biz acıdan bir hal oluyoruz. Çıkma burkma gibi sakatlıklarda ise saha dışına arkadaşlarımızın kucağında çıkıyoruz. Artık bu işe bir çözüm bulunmalı, aksi taktirde ligde oynayacak futbolcu kalmayacak” şeklinde konuştular.

Editör: TE Bilişim