Gerek ev sahibi olsun gerekse kiracı, komşularıyla iyi geçinmek ve huzursuzluk çıkartmaması  hususunda, borçlar kanununda ağır yaptırımlar mevcuttur. Kiracının huzursuzluk çıkartması, çekilmez bir hal alması tahliyeye neden olmaktadır. Kiracı kiraladığı taşınmazı  özenle kullanmaması neticesinde de, mal sahibinin 30 günlük süre vererek hasarın giderilmesini istemesi ve kiracının tutumunu değiştirmemesinde, kira akdinin feshine neden olmaktadır. Bu hususlarda bakınız kanun ne diyor:

“11. Özenle kullanma ve komşulara saygı gösterme borcu.

Madde 316 – kiracı, kiralananı, sözleşmeye uygun olarak özenle kullanmak ve kiralananın bulunduğu taşınmazda oturan kişiler ile komşulara gerekli saygıyı göstermekle yükümlüdür.

Kiracının bu yükümlülüğüne aykırı davranması durumunda kiraya veren konut ve çatılı işyeri kirasında, en az otuz gün süre vererek, aykırılığın giderilmesi, aksi takdirde sözleşmeyi feshedeceği konusunda yazılı bir ihtarda bulunur. Diğer kira ilişkilerinde ise, kiraya veren, kiracıya önceden bir ihtarda bulunmaksızın, yazılı  bir bildirimle sözleşmeyi hemen feshedebilir.

Konut ve çatılı işyeri kirasında, kiracının kiralanana kasten ağır bir zarar vermesi, kiracıya verilecek sürenin yararsız olacağının anlaşılması veya kiracının bu yükümlülüğe aykırı  davranışının kiraya veren veya aynı taşınmazda oturan kişiler ile komşular bakımından çekilmez olması durumlarında kiraya veren, yazılı bir bildirimle sözleşmeyi hemen feshedebilir.