Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2025 yılı itibarıyla gıda işletmelerinde karekod uygulamasının zorunlu hale getirileceğini açıkladı.
Gıda güvenliği endişeleri, dondurulmuş gıdalar arasında yaygın olarak tüketilen bir taco setinin geri çağrılmasıyla bir kez daha gündeme geldi.
Yozgat Şehir Hastanesi Diyetisyeni Aslı Aslan, “Dünya Gıda Günü” ile ilgili bilgilendirmede bulundu.
Tarım ve Orman Bakanlığının taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesinde yayınlamasının ardından Köfteci Yusuf’un ürünlerinde domuz eti bulunduğu duyurulmuştu.
Yozgat'ın Sorgun ilçesinde faaliyet gösteren ve yakında il merkezinde de şube açmayı planlayan Köfteci Yusuf restoran zinciri sahibi Yusuf Akkaş,...
28 yıldır yardıma muhtaç vatandaşlara destek sağlayan Deniz Feneri Derneği, Türkiye genelinde açtığı geçici giyim mağazalarıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya devam...
Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin güvenliği ve sağlığı için önemli bir karar aldı. Yeni düzenlemeye göre, okul önlerinde kontrolsüz gıda satışı...
Yozgat’ta dere kenarları gibi sulak alanlarda kendiliğinden yetişen frenk üzümü, başta böbrek hastalıklarının tedavisi olmak üzere şeker ve tansiyon hastalarına...
Gıda fiyatlarındaki yükselişle birlikte, vatandaşlar daha uygun fiyatlı ürünlere yönelmeye başladı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar,...
Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF), ocak ayına ait ithalat ve ihracat verilerini kamuoyuyla paylaştı. İhracatta un, ithalatta...
Birçok kişi, zaman zaman düşünmeden tüketilen mutfakta bulunan besinlere farklı bir perspektiften bakıldığında, birçoğunun vücuttaki belirli organlarla ilişkilendirilebileceğini görebilir.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından büyükbaş hayvan yetiştiricilerine yönelik 2022 yılı buzağı desteklemesi 2'nci dönem ödemeleri başladı.