TÜM mavilerini çalmışlar mavi göğün. Bir gece karanlığında tüm masumlar uykularında dalmışken 
En ücra köşelerden çıktılar gözlerindeki karanlıklarla birlikte… Henüz yer yüzüne yağmur damlaları düşmemişti. Kar taneleri kırağıların arkasına saklanırken, buğday başaklarının üzerine güneşin ziyası değmemişti. 
İğde ağaçlarına asılı umut tomurcuklarını saçlarına taç yapsın diye dünyanın tüm çocukları bahar bir başka gülümser gönül gözlerinde. 
Tüm mavilerini çaldılar mavi göğün çocuk. Sabahın aydınlığı toprağa düşmeden, kırağılar henüz yosunlaşmış kaya parçalarına değmeden… Ve sen tüm masumiyetinle düşler çizeceksin çocuk. Karanlık dünyayı aydınlığa yeniden döndürmek için gözlerinde ışığı mavi gökle buluşturacaksın. Ve sen bir umut çizeceksin çocuk, tüm umut bekleyenler adına…
Bana bir gökyüzü çiz çocuk… 
Çocuk zihninle temiz ve berrak olsun… İçerisinde maviler olan bir gökyüzü. Tüm kirli duyguları bir yağmur sonrası bilinmeyen tepelerin ardına atsın… 
Bana bir uçurtma çiz çocuk...
Kuşlar kadar özgür olsun. Bir yanı güvercin kadar ürkek, bir yanı şahin kadar cesur olsun. Bana bir uçurtma çiz çocuk. Biz olmanın tüm heveslerini yaşayalım. Kanatlarına tak saf ve mavi düşlerini. 
Bana bir gülümseme çiz çocuk. 
Sahiden olsun. İçten bir gülümseme… Tüm gerçekliğiyle senden olsun. Ne kadar büyüsek de hep bir yanımız çocuk kalan gülümseme. 
Bana bir gülümseme çiz çocuk, tüm ağlayan çocuklar adına gözyaşsız olsun…
Bana bir masumiyet çiz çocuk… 
İçerisinde kinin, öfkenin ve düşmanlığın olmadığı bir masumiyet… 
Bana bir düş çiz çocuk… 
İçerisinde silahların olmadığı, şehirlerine hiçbir bombanın yağmadığı, kaldırımlarına sadece yağmurun ve ipekten kar tanelerinin düştüğü bir şehir çiz çocuk… 
Bana bir aydınlık çiz çocuk… 
Tüm karanlıkların dipsiz bir kuyuya hapsolduğu bir aydınlık… Düşlerini hiçbir caninin çalmadığı, rüyalarını bir annenin şefkat eliyle bezediği bir aydınlık rüya çiz çocuk. 
Bana bir şehir çiz çocuk…
Sokaklarında hiçbir çocuğun kaybolmadığı şehir. Kaldırım taşlarına çocukların gözyaşlarının değil gülen göz ışıltılarının düştüğü bir şehir çiz çocuk…
Bana bir gökyüzü çiz çocuk…
İçerisinde rengarenk uçurtmaların olduğu, her bir uçurtmanın ipine masum ve saf düşlerin takıldığı bir gökyüzü çiz çocuk. 
Bana bir sen çiz çocuk…
İçerisinde sen olan…