Lige bir üst lige çıkma parolası ile başlayan amatör küme takımlarından Sarıkaya Belediyespor en iddialı rakiplerinden Yeni Yozgatspor’u kendi evinde devirerek ligin ikinci yarısının ilk maçında şampiyonluğunu ilan etti.
    Yozgat Amatör Küme’ de heyecan sürerken zirvenin ortakları teker teker geriye düşmeye başladı. Pazar günü Sarıkaya stadyumunda oynanan karşılaşmada Yozgat merkezden ve Sarıkaya ilçesinden taraftarlar maça saatler kala tribünde ki yerlerini aldı. Saat 13.00’ da başlayan karşılaşma ya iki tarata kontrollü başladı.
FUTBOLA YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜLER
    Sertliklerin ve sakatlanmaların yaşandığı maçta taraftarlar seviyeli bir şekilde takımlarını desteklerken, iki takım futbolcularının birbirine yaptıkları sert hareketler ve sinkaflı cümleler ise gözardı edilecek biçimde değildi.
    Golsüz geçen ilk yarının ardından ikinci yarıda iki takımda baskısını artırdı. Şampiyonluk yolunda önem taşıyan maç için hırslanmış oyuncular ise hırslarını birbirlerine yaptıkları sert hareketler ile gösterdi. 70. dakikada Yeni Yozgatsporlu Metin Mermertaş kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı aşırtma vuruşu kaleci parmak uçları ile önce üst direğe oradan da kornere çeldi. Bu dakikadan sonra oyun daha da hareketlendi. Faullerin ve sertliklerin arttığı karşılaşmada sonlara yaklaşılırken Sarıkaya Belediyespor galibiyete taşıyan golü buldu.
    Her ne kadar Yozgatsporlu oyuncular ofsayt itirazı ile yan hakeme koşsalar da itirazlar karşılıksız kaldı. Bu dakikadan sonra Sarıkaya kaptanı Emrah ile Yozgatspor stoperi Emre sözlü münakaşaya girdi. Kulübelerde olaya müdahale etmeye çalışırken ortam kızıştı. Bu pozisyon sonrasında Yozgatsporlu 2 oyuncu sarı kart ile cezalandırıldı.
KAVGA DÜDÜKLE BAŞLADI
    Karşılaşmanın bitiş düdüğü ile birlikte Sarıkaya Belediyespor kaptanı Emrah Çıtak koşarak Yozgatsporlu Emre’ye yöneldi. Tekmeye maruz kalan oyuncu yerde kalırken saha iyice karıştı. Olaylara müdahale etmeye çalışan güvenlik güçleri zor kullanmadan oyuncuları uzaklaştırdılar. Sahadan da küfürlerle ayrılan Sarıkayalı oyuncuları Teknik Direktör Adem Akkaya sakinleştirmeye çalıştı. Karşılaşma boyuncu sükunetini koruyan Akkaya, daha sonra Yeni Yozgatsporlu oyunculardan ve Yönetimde oyuncuları adına özür diledi.
BİLİNÇLİ TARAFTAR
    Saha içinde yaşanan olayları protesto eden Sarıkayalı taraftarlar” “Bizi rezil ettiniz”, Sizden utanıyoruz, kendi hemşerisine böyle davranan oyuncu Bölgesel ligde neler yapar” şeklinde bağırarak olayda ismi geçen oyuncuları protesto ederken Yozgatsporlu oyunculardan da özür diledi.
YILMAZ SERT KONUŞTU
    Karşılaşmanın ardından gazetemize konuşan  Yeni Yozgatspor Kulüp Başkanı Halil İbrahim Yılmaz,” Hakemlerin arkasından konuşmak istemiyorum. Her şey ortada zaten. Maç esnasında iki oyuncumuzu sakatlıktan dolayı kenara almak zorunda kaldık. Ofsaytlar, fauller hiçbirisini konuşmak istemiyorum. Sarıkaya şampiyon ilan edilmiş bence. Hayırlısı olsun umarım başarılarının devamı da gelir. Biz bu yıl şansımızı deneyelim, önümüzdeki yılda kesin çıkalım şeklinde bakıyorduk. Şansımızı denedik bu sezon istediğimiz olmadı şimdi önümüzdeki yılı düşüneceğiz. Zaten şansımız tutsa da üç oyuncumuz sakatlık nedeni ile sezonu kapattı. Bu sakatlıklara rağmen maçta kırmızı kart yoktu. Diyelim ki maç esnasında pozisyondan ötürü görülmedi yada şiddetin farkına varılmadı. Peki Sarıkaya kaptanının oyuncumuza uçar tekme ile vurup sakatlanması damı görülmedi. İnsaf diyorum sadece. Vicdansız olmak gerekir, o hareketi bir futbolcuya karşı yapmaya ve onu görmezden gelmeye. Emek veriyoruz biz bu iş için ama emeklerimizin hepsi boşa çıkıyor. Bu da bir şey değilmiş gibi karşılaşma sonrasında kolunu tutamayan oyuncumuz hastaneye kaldırılıyor fakat hastanede ortopedi uzmanı yok deniliyor. Nasıl iştir anlamadım. Sarıkaya ilçesinde kolu kırılan hiç mi olmuyor ya da oluyorsa nerede tedavi ediliyor.
Doktorumuz yok kusura bakmayın diyorlar bize ambulansı da tahsis etmediklerini söyleyince sakat oyuncularımı kendi aracımla sancılar içerisinde Yozgat’ a getirdim. Maçı kaybettiğimize mi üzülelim, şampiyonluk yarışından uzaklaştığımıza mı yoksa en değerli futbolcularımın sezonu kapatacak biçimde sakatlanıp, sakatlayanların cezasız kalmasına mı bilemiyorum” dedi.
Editör: TE Bilişim