Yozgat'ta bağ bozumu ile birlikte kış hazırlıkları da başladı. İnce kabuklu sofralık üzümün yetiştiği kentte geçen yıla oranla verim düşse...
Yozgat’ta, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan ve kan yapıcı özelliğiyle bilinen enerji deposu üzüm pekmezinin sofralara zahmetli yolculuğu sürüyor.
Sorgun ilçesinde Pekmez için ayrılan üzümler kazanlarda kaynatılmaya başlandı.
Yozgat’ın Şefaatli ve Çayıralan İlçelerinde görev yapan Kaymakamlar, Tokat Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nü ziyaret ederek, üzüm bağlarını incelediler.
Yozgat‘ta çiftçinin bir zamanlar önemli geçim kaynaklarından yaş üzüm üretiminin yeniden canlandırılmasına yönelik başlatılan çalışmalar hız kesmeden devam ettiriliyor.
Yozgat'ın Çandır İlçesi'nde görev yapan Kaymakam Ramazan Cihangir vatandaşlarla üzüm toplayıp, pekmez kaynattı.