Yozgat’ın tek turşucusu Serkan Açık, 13 yıldır turşu satarak geçimini sağlayıp hizmet veriyor.
Sonbahar ve kış mevsimlerinde sofraların vazgeçilmezi doğal antibiyotik deposu turşuda Türkiye, 2023 yılının 9 aylık döneminde 260 milyon dolarlık turşu...
Yozgat’a komşu olan Tokat, yöresel lezzetleriyle adından söz ettirmeye devam ediyor.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Cemre Balkan, kışın oldukça fazla ilgi gören turşunun evde yapılanının tüketilmesinin makbul olduğunu söyledi.
Ramazan ayının son haftasında iftar ve sahurda tüketilmesi gerekenlerle ilgili uzman uyarısı
Yozgat’ta kış sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alan turşuluklar, pazar tezgahlarını süslemeye başladı...
Yozgat’ın Çayıralan ilçesinde belediye öncülüğünde çalışmalarını sürdüren Çayıralan Emekçi Kadınlar Şirketi (ÇEKAŞ) yeni mahsul turşuları hazırlayıp, pazara sunmaya başladı.