Modern kültürün bilginin saygı ve sevginin üst düzeyde olabileceği bir Türk ülkesinde siyasetin çirkin yüzü git gide daha da çok artıyor. Saygısızlık, inatlaşma, şartlanma gibi pek çok insana yakışmayan çirkeflikler hat safhalarına ulaşıyor. Güzel duygularla ifade edilen yüksek değerler ayak altında çiğnenip geziyor. Bunlarda yetmemiş gibi kimlerin eli kimlerin cebinde, maddi değerlerde, manevi değerlerden hiç farklı olmuyor. Bir siyasi hırs uğruna bir taraftan devlet maliyesi çöküyor. Milli gelir düzeyine aktarılacak olan paralar hibe edilerek hırs ve inatlıklar uğruna parti kaynaklarına aktarılıyor. Sonra da kul hakkı ve kamu hakkının öneminden bahsediliyor. Diğer taraftan güçlü olan siyasi insanın kazanılması yine aynı hırs ve kinlerle dağ,dağ  tepe tepe ilçe,ilçe mahalle mahalle ev ev gezinerek göz kırpmadan harcanıp gidiyor. Bunların adı da siyaset ve hak oluyor. Değerli can kardeşlerim analar, bacılar bende acaba bir eğitmen ve kardeşiniz olarak bu bahsedilen kişilerden birimiyim acaba. Benim o kadar varlığım varmı acaba. Devletin milletin maddi gücünü çar çur edip birilerine peşkeş çekerek gidiyormuyum acaba. Güzel Yozgat’ım ilime, öğretmenlik yıllarımda hizmette bulunurken yavrum saydığım öğrencilerimin hakkını yedim, evime haram mı getirdim acaba?
Canım Yozgatlı hemşerilerim. Ben eğitmeniniz olarak Yozgat’taki haksızlıklara yolsuzluklara talan ve kötülüklere karşı koymak haklının hakkını kazandırmak ve çok ama pek çok şeyler için ilimizden Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayıyım. Amacım siyasetin oluk oluk akan maddiyatla olmayacağını, ülkede sömürü düzenleriyle siyaset yapılamayacağını vurgulamak, alın teriyle omuz emeğiyle siyaset yaparak ülkeme ve siz hemşerilerime hizmet etmek istiyorum. Biliyorum ki su testisi su yolunda kırılır. Tarafımdan siyasetin sahte yalan yüzleri doğrulara çevrilecektir. Kul ve birey hakları yine tarafımdan hak edilene yöneltilecektir. Siyasetle maddi olanaklar, yandaşlara,içinde bulunduğum siyasetçilere peşkeş çekilmeyecektir. Benim Yozgatlı fakir ve fukaram dar gelirlim, kendilerine arka verilenler tarafından fikir ve düşünceleri sömürü haline gelmeyecektir. Kutsal değerler din düşünceleri sömürü haline gelmeyecektir. Kutsal değerler din ve vatan millet sevgileri sömürü ile ele alınmayacaktır. Çünkü onlar bizlerin her zaman baş tacıdır. Bizler bu güzel duygularla büyüdük her zaman yüce tanrıdan korktuk, onu çok sevdik vatan ve milletimize çağdaş ülkülerle yaklaştık. Tek farkımız olan yüce duyguları siyasete alet etmedik ve edilmeyecektir. Mustafa Kemal’in laiklik ilkesi her zaman her yerde yerini mutlaka alacaktır.
Hemşerilerimin yolunda her zaman sizlerle birlikteyim. Sizlerle birlikte yola çıkacağım bu güzel yollarda sizlerden isteğim doğruca kararlar içinde olmanızdır. Vicdanlara göre hareket etmenizdir.Ben sizlerden biri olarak büyük taşın altına elimi koydum. Sizler de birer taşların altına küçükte olsa ellerinizi koyun. Allah Yozgatımız için rakiplerimizle birlikte hayırlısını versin. Unutmayalım ki Yozgat’ın Yükselen ve Yükselten Değeri olacağım.