TOPLUM yozlaşıyor insani Değerler kaybolmaya başladı. Dostluk komşuluk azaldı, hatta yok oldu. Akrabalık Bağları da kopmaya başladı. Insanlık yalnızlaşıyor. Teknoloji bağımlılığı arttıkça insanlar bir birinden uzaklaşıyor. Bunları büyük Şehirlerde daha çok hissediyorsunuz.
Kısa bir süreliğine İstanbul'dayız. Koskoca Şehirde yapayalnız gibisiniz. Bazen insanlara selam veriyorum bazıları Aleyküm selam diyor, bazıları ise susup geçiyor. Insanlar birbirine korkarak, ürkerek BAKIYOR. Garibime gitti herkes birbirini yabancı hissediyor. Telefon hastalığı buralarda daha Yaygın. Insanlar teknoloji bağımlısı olmuş. Birbiriyle değil herkes telefonuyla sanal alemde dost ahbap olmaya Çalışıyor.
Sahil boyunca uzun uzadıya yürüyorum sanki Balıklar benim dostum onlarla konuşacak gibi yaklaşıyorum. Yanımdan insanlar geçiyor herkes korkak ve ürkek samimiyet yok, arkadaşlık ahbaplık yok. Kediler Köpekler sahil boylarını işgal etmiş. Insanlar hemcinsleriyle değil kedi köpekle ilgilenmeye konuşup yalnızlıklarını telafi etmeye çalışıyorlar. Deniz bile Küskün insanlara süratı asık ve sert esiyor.
Herkesin elinde bir telefon önünden geçen insanları bile görmekten acizler. Sanırım bir kaç yıl içinde insanlarla sadece telefonlar konuşacak. Yalnızlaşan yabancılaşan bir toplum olmuşuz. Korkarım ki yanımızda bir insan öldürseler bakmadan gülüp geçeceğiz. Dertleşmek hal hatır sormak selam vermek ne mümkün yabancılaşıyor hatta yozlaşıyoruz.
Namaz saatlerinde yakın camilere gidiyorum cami cemaati de ürkek ve yabancı. Büyük caminin candan samimi dost havasını bulabilmek ne mümkün. Dikkatimi çekti imam bile ezanı banttan veriyor. Istiklal Marşı'nın banttan okunuşu gibi.. Namaz saatine yakın perde Açılıyor Kur'an banttan meali banttan takip ediliyor. Bir imam kalmış sahici o da sanal olursa şaşırmam. Yozlaşan yabancılaşan toplumda insanın kıymeti ehemmiyeti olur mu dersiniz. 
Bir şey daha ilginizi çekiyor güvensizlik ve itimatsızlık hakim sokaklara.Herkes tedirgin, herkes ürkek ve kuşkulu. Bu samimiyetsizlik toplumdaki yamuk insanların fazlalaşmasından kaynaklanıyor sanıyorum Ne berbat ne kötü bir durum? Herkes birbirinden Endişe ediyor. Doğrusunu söyleyim size ben bu endişeyi yurt dışında bile hissetmemiştim...
Türk Milletinin özelliğidir güler yüzlü sevecen ve misafirperver olmak. Ama bu özellik yok olmuş gibi. Samimiyetin dostluğun olmadığı bir toplumda birlik beraberlikten söz edilir mi. Hani deriz ya " Bir Kötünün yedi mahalleye zarar-ı vardır" diye. Aynen öyle kötüler toplumu yabancılaştıran bir başka sebep olmuş durumda. Teknoloji, sosyal medya ve telefon bağımlılığı toplumları yozlaştıran önemli nedenler Arasında.
Bencillik, yozlaşma, Yabancılaşma ve teknoloji taahkumluğu bizi teslim almış. Bu Yazımın yazılış nedeni aslında teknoloji ve telefon bağımlılığı idi. Konuyu biraz dağıttık galiba...Elindeki telefona dalıp insanlara, Araçlara vb. Şeylere çarpan, denize uçan, duvara toslayanları görürseniz şaşırmayasınız diyecektim ...