TÜRKİYE üzerine oynanan sinsi ve Planlı oyunlar devam ediyor. Türk milleti tüm İslam Dünyasının tek umudu konumundadır. Üzerimizde büyük bir vebal ve sorumluluk vardır. Türk ve mazlum kardeşlerimiz Türkiye Tarafından uzanacak kutlu eli beklemektedir. Cumhur İttifakını basit bir siyasi birliktelik olarak görmemek gerekir. Biz bunun faydasına gönülden inanıyoruz.
2018 Haziran genel seçimleri öncesi Say'ın Bahçeli'nin de teklifi üzerine bir Cumhur İttifakına adım atılmıştır. Bu adım ülke genelinde Karşılık bulmuş dost ve müttefik herkesi sevince boğmuştur. Bu birlikteliğin Türk ve Müslüman dünyasında da sevinçle karşılandığına inanıyoruz. Böyle bir rüzgarı yakalamışken ufak tefek görüş farklılıklarını bahane edip bu kutlu ittifak bozulmaz bozulmasına göz yumulamaz. Birilerinin hoşuna gitmese de bu birliktelik ülkenin yararına olacaktır. Öyle olduğuna da inanıyoruz.
Davamız kutlu bir davadır. Hedefimiz Türk ve İslam Birliğinin kurulması yönünde Türkiye Cumhuriyet'inin çok daha güçlü olmasıdır. Siyasi hırslarımız bir kenara bırakılmalı kutlu davaya el ve Gönül birliği içinde sahip çıkmalıyız. Türk ve İslam Coğrafyası kan Gölü'ne çevrilmiş masum ve mazlum kardeşlerimiz bizi beklemektedir. Hatta dünya insanlığı bizim Kurtarıcı ve kucaklayıcı mesajımızı  bekliyor. Ecdadımızın üç kıtaya ulaştırdığı Türk İslam Medeniyeti yeni bir senteze ve yeni  bir açılıma ihtiyacı vardır.
Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi iki KARDEŞ kurumdur. Siyasi Yorumları düşünce ve Görüşleri farklı olabilir. Bir konu ile ilgili farklı çözüm yolları sunabilirler bu doğal bir durumdur. Biz bir elmanın parçaları gibiyiz. Elmanın Yarısı Ak Patiyi diğer Yarısı Milliyetçi Hareket Partisini teşkil eder. Türk İslam sentezi içinde ufak tefek görüş ayrılıklarını değerlendirir görüşlerimizi beyan eder oturup bir karar verir ve kucaklaşırız. Halkın geneli bu iki partiyi birbirinden ayrı- farklı Görmüyor bunun bilinmesini isteriz.
Cumhur İttifakı neden devam etmeli? Bunu oturur saatlerce konuşabiliriz. Ama tek bir cümle ile ifade edelim Türk Milletinin ve TC 'nin payidar kalması- güçlü olması ve mazlum kardeşlerimizin umutlarının tükenmemesi adına bu bir mecburiyettir diye düşünüyorum. Şimdi burada haksızlık etmeyelim  diğer partileri dışlıyor ve kutlu ittifakın arkasına atıyor da Değilim. Keşke güçlü Türkiye adına hepsi bir araya gelip ortak adımlar atsalar!...Görünen köy Kılavuz istemez derler böyle bir birliktelik imkansız gibi gözüküyor.
MHP ve Ak Parti ittifakını Kardeşler'in kucaklaşması güç ve kuvvet birlikteliğinde buluşması olarak görüyoruz.BİZ? Diyenler varsa buyursun bu birlikteliğe onlar da yeşil Işık yaksın. Say'ın Bahçeli çıkıp hiç bir Karşılık beklemeden biz Varız dedi. Bu alkışlanacak ve tasvip edilecek onurlu bir hadisedir. Bir yanımız Türk bir yanımız Müslüman bu doğrudur isbata gerek yoktur. Ancak Türkiye mozayiğinde Türk Kürt Laz Çerkez Romen hatta Arap Abaza Ermeni Rum gibi etnik guruplar ve milletler de yaşamakta ve ülkeye sahip çıkmaktadırlar bunlar da bizim vatandaşımızdır. Kimseyi dininden ırkından dolayı yargılanmayız.Yeterli Türkiye'ye ihanet etmeye kalkışmasınlar. Bayrağımıza devletimize ve ülke bütünlüğüne sahip çıksınlar....
Uzattık galiba sözün özü şu: Ülke menfaatleri güç birliği etmemizden yanadır. Bügün  MHP Ak Parti ile yarın başkaları ile Sırt sırta verir devletimizin birliği ve Kardeşliği adına bir araya gelebilirsiniz. Yaşadığımız dönem ülkenin içinde bulunduğu şartlar ve Türk İslam Dünyasında umut olma yolunda Cumhur İttifakı devam etmeli diyoruz. Bu birlikteliğe zarar verecek her türlü tutum ve davranıştan kaçınılmalı yeniden kucaklaşıp ülkemizin huzuru için el sıkışmalıyız  diyoruz.
Say'ın Bahçeli ve Say'ın Cumhurbaşkanı duyarlıdırlar bunları oturup konuşacaklardır. Türk Insanın umut ve beklentisi bu yöndedir.