Yozgat’ta da et yemeklerinden çeşitli tatlılara kadar birçok alanda kullanılan zencefil, çok yıllık bir bitkidir. Uzak Doğu'da ve Asya kıtasında...
Yapay zekaya “Yozgat” denilince aklına gelen ilk ne geldiğini sorduk. Cevabını ise sizin için derledik. İşte detaylar:
Türkiye'nin gastronomi zengini şehirlerinden biri olarak tanınan Yozgat, sadece doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleri ile değil, aynı zamanda lezzet dolu...
Yozgatlılar, kış aylarına hazırlık için geleneksel yöntemlerle ürettikleri konserve, salça ve kurutmalık sebzeleri sofralarının vazgeçilmezi olarak görüyorlar.
Türkiye'nin tam ortasında bulunan Yozgat, sadece coğrafi olarak değil, aynı zamanda geleneksel lezzetleri ile de dikkat çeken bir şehir. İşte...