MAHALLİ seçimler nedeniyle il ve ilçelerde belediye başkanları için aday adayları birer birer müracaatlarını yapıp ben de varım demeye başladılar. Bu seçimlerin de hem ülkemiz için hem de aday adayları için hayırlı Olmasını temenni ediyoruz. Bugünkü yazımızda sizlere başarılı Çalışmalara imza atan bir başkan adayımızı takdim etmek istedik. Yozgatta en uzun süre  görev yapan ve başarılı bir şekilde aynı koltukta kasabasina 25 yıl hizmet eden DOGAN başkan, rotasını en büyük ilçeye çevirmiş. Sorgun yolunda projelerine son rütuşlarını yapıyor gibi..
Hani derler ya, seçim sath-ı mailine girmek diye,  işte tam da içerisindeyiz seçimin. Yerel yönetimler için aday adaylığı başvurularının devam ettiği şu günlerde her gün bir yeni isim yahut sürpriz isimlerle karşıkarşıya kalıyor seçim gündemi.
Bazan da aşina olduğumuz,   sadece ismini duyduğumuz bazan sohbetinde, faaliyetinde veya  bilvesile bir şekilde aynı ortamı paylaştığımız isimler de oluyor tabii ki. Mevla kime kısmet eder "Yürü ya kulum” derse,  o kişi sonunda o makama oturacaktır. Ortak dileğim şudur ki,  hak eden kazansın, beldemiz, ilçemiz,  ilimiz daha ilerilere taşınsın ve ciddi gelişmeler kaydedilsin.
Ben de varım diyenler olacak, göreve talip olanların yanı sıra mevcut görev yapan başkanlardan da hizmete devam edenler olacaktır. Adayların hizmet kalitesinin yanı sıra sevilen sayılan halkın teveccühünü kazanmış adayların tercihi de büyük bir önem arz etmektedir. Siyasi partilerin bu manada il ve ilçe tercihlerinde ehliyetli,  liyakatli  ve çalışkan isimlerin öne çıkması ve arkasında durulması hizmetin devamı adına çok elzem bir konudur deriz. Cennet vatanımızın tam ortasında bulunan  ve yiğitlerin harman olduğu yer diye dillere pelesenk olan Yozgat ve bağlı yerel yönetimlerin ehil ellerle yönetilerek,  ülke vitrininde yer alması  elbette bizleri sevindirecektir. 
Haliyle görev için bir talibi var ve herkes de aday adaylığını açıklıyor ve  gerek basın huzurunda gerekse sosyal medyadan da  paylaşıyor. Bir de olayın diğer yüzü var ki, mevcut görev başında olan belediye başkanları yahut ilçe başkanları  aday adaylığını açıklamadan doğrudan ve doğal olarak başkan aday adayı addediliyor.
İşte bu isimlerden biri de güzel Doğankent beldemizin hatta ilimizin en kıdemli ve en uzun süre görev yapan belediye başkanlarından sayın  Doğan Sungur.  Kendi kasabasında tâ ANAP döneminden beri  25 yıldır aynı görevi  yürüten Doğan Sungur’la yakınen bir araya gelmiş değilim ama çalışmalarını  ilgiyle takip ediyorum. 
Takip ettiğimiz kadarıyla görünen o ki: başarılı bir süreç yönetiyor ve  adını Doğankente’ e  altın harflerle yazdırıyor; kütüphanede rastladığımız "Kuruluşundan Bugüne Doğankent” adlı 2003 yılında yayınlanmış kitap da  beldesini tanıtan oldukça güzel bir eser. Sayın Sungur’un katkısına özellikle teşekkür ederiz. Ayrıca,   güneş enerjisinden istifade etmeyi de Yozgat’ta ilk akledenlerden birisi olmuştur. Tabanla tavan arasında istikrarla yürüyen baskan, üst-düzey  ilişki ve mesailerle  hem halkı mutlu etmiş hem de hizmetleri güzel beldesine getirmiştir.
Öyle ümit ediyorum ki: Doğan başkan, aynı başarıyı seçilmesi halinde aynen  devam ettirecektir. Sorgun gibi büyük bir ilçeye aday adayı olduğunu biliyoruz.Tabi ki en büyük beldenin başkanına,  en büyük ilçeye talip olması yaraşırdı.Oyle de yaptı. İnşallah Sorgun belediye başkanı olarak seçildiğinde de yine başarılı calışmalara imza atar. Sorgun'u daha da geliştirir ve Yozgat il merkezi gibi Ankara karayolu güzergahında- vitrinde olan ilçeyi ülkemize daha güzel tanıtır  ve geliştirir. 
Yozgat’ın en kıdemli  belediye başkanına bizden hayırlı olsun, yolun açık olsun,  inşallah aday olur ve seçilirsiniz demek düşüyor. 1994 yılından  beri oturduğu koltuğun hakkını veren,  beldeye hizmet eden Sayın Doğan Sungur, sosyalitesi ve ileri görüşlülüğü ile de halkın beğenisini kazanan ve kazanacak bir karaktere sahip.  Öyle kolay kolay her başkana nasip değil aynı makamda 25 yıla yakın görev yapmak. Bize de hayırlı olsun demek ve başarılar  dilemek düşüyor.
Ne diyelim, yola devamı hayırlı olsun.