Törenlerde Atatürk anıtlarına çelenkler sunulurken, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Programlara ilçe protokolü, gaziler, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Akdağmadeni’nde Tören Düzenlendi
Akdağmadeni’nde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Belediye Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.
Törene Kaymakam Cafer Kaymakçı, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akpınar, Cumhuriyet Başsavcısı Nermin Şahin, İlçe Garnizon Komutanı Hava Savunma Yüzbaşı Hüseyin Küçük, gaziler, siyasi parti temsilcileri, belde belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Jandarma Astsubay Çavuş Mahmut Yosunkaya yaptı.
Konuşmada, vatanın bağımsızlığı ve milletin bekası uğruna fedakârlık gösteren gazilerin taşıdığı anlam ve değere vurgu yapıldı. Tören, gazilere duyulan minnet ve şükranın ifade edilmesinin ardından sona erdi.

Çelenk Sunuldu
19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Sorgun ilçesinde Çelenk Sunma Töreni düzenlendi.
Kaymakam Abdurrezzak Canpolat’ın katılımıyla gerçekleştirilen törende, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve Atatürk Anıtı’na çelenkler sunuldu.
Programın ardından gaziler, Sorgun Kaymakamlığı koordinesinde Sorgun Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünde düzenlenen programda ağırlandı.
Kaymakam Canpolat, gazilerle bir araya gelerek kendileriyle sohbet etti ve 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutladı.
Canpolat, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımızın bağımsızlığı ve milletimizin huzuru için mücadele eden tüm gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.

Şehitlik Ziyaret Edildi
Şefaatli’de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.
Törene Kaymakam Mehmet Burak Eski, Belediye Başkanı Zeki Bozkurt ve ilçe protokolü katıldı. Çelenk sunma töreninin ardından ilçe protokolü tarafından şehitlik ziyaret edildi.
Ziyarette aziz şehitler ve kahraman gaziler dualarla anıldı.
Gaziler ve Şehit Aileleri Bir Araya Geldi
Aydıncık’ta 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi.
Törene Kaymakam Merve Ayşe Büyükuçar, Belediye Başkan Vekili Harun Çelik, ilçe protokolü, gaziler, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.
Kaymakam Merve Ayşe Büyükuçar, eşi Mustafa Büyükuçar ve ilgili kurum amirleriyle birlikte Pelitli Göl’de düzenlenen kahvaltı programında gaziler ve şehit aileleriyle bir araya geldi.




