İleri Gazetesi 49’uncu yılını kutluyor!
Düşünün 24 yaşındayım ve İleri’nin yaşı benim iki katım. İleri artık koca bir çınar olmuş. 49 yılda neler görmüş, neler geçirmiş ve nelere şahitlik etmiştir şu bizim kırmızı zemin üzerine beyaz İleri logomuz. Nice özgür ve özgün senelere…
***
Aslında bugün bana bir köşe düşer miydi onu da bilmiyorum. İleri ailesinde yer almış o kadar çok meslek büyüğüm var ki. 49 yıllık çınarı onlar çok daha iyi anlattılar okuyucuya. Ben İleri’nin bir öğrencisi olarak yazmak istiyorum bugün.
***
Bu çatı altına girdiğim ilk günü daha dün gibi hatırlarım. Üzerinden çokta geçmedi zaten. Baskı öncesi tashih yapmakla başladığım İleri’de bugün itibariyle acizane foto muhabiri, internet editörü ve yazılar kaleme alan genç bir gazeteci adayıyım.
***
Kısa zamanda gazetecilikte bu kadar ilerlememde ve yol kat etmemde İleri kadrolarının üzerimdeki emeği, katkısı ve öğretileri inkar edilemez ve ömür boyu unutulmaz. Seyfi Çelikkaya gibi bir duayenin çırağı olmak ve onunla birlikte gazetecilik yapmak Yozgat’ta her kula nasip olmayacak türden bir ayrıcalıktır. O’nunla bu işi yaptığınızda keyif alırsınız, gazetecilik yaptığınızı anlar, ortaya bir ufuk ve bakış açısı koyarsınız.
***
Tarık Yılmaz gibi işinin erbabı, bu mesleği etik kuralları ve ahlaki değerleriyle yürüten bir ağabey ile yoluna devam etmek tarifi zor bir gurur, şans ve mutluluktur. Her daim genç kalemlerin yanında yer alan ve gençlere tüm birikimlerini ve yüreğini sunan bir isimdir Yılmaz. İleri ailesinin yetiştirdiği, yerel ve ulusal basına armağan ettiği bir değerdir Tarık Yılmaz.
***
İhsan Çelikkaya abimle ilk habere çıktığım günü dün gibi hatırlarım. Haberciliği bana sahada gösteren, fotoğraf çekmeyi öğreten İhsan Abi’ye her zaman bir vefa borcum ve minnetim vardır. İhsan Çelikkaya’da çocukluk yıllarından bu yana elinde fotoğraf makinesi ile İleri ailesinde tabiri caiz ise çiğitten yetişme bir gazetecidir.
***
Beni İleri ailesine dahil eden, şahsıma güvenen ve özgüven aşılayan, genel yayın yönetmenimiz Yasin Kayhan’da bir başka meslek büyüğüm ve abimdir. O’da her daim bana yol gösterici olmuş, mesleğe başladığım ilk günlerde pes etmemem gerektiğini hatırlatarak desteğini sunmuştur.
***
Genel Koordinatörümüz Erhan Kayhan’ın ekip ruhuna inanması ve bizi personelden ziyade bir takım olarak görmesi, İleri’nin Yozgat basın camiasında her geçen gün çıtayı biraz daha yükseltmesini sağlamaktadır. Bu geniş kadroyu koordine eden ve yön veren Erhan abi ile çalışmakta yeni yetişen bir gazeteci için bir avantaj ve katma değerdir.
***
Tabi ki bu 49 yıllık çınarı ayakta tutan, O’na gözü gibi bakan ve ömrünü O yarım asırlık çınara adayan bir isim daha vardır ki O’da imtiyaz sahibimiz, Mükremin Kayhan’dır. İleri’ye bir ömür adayan Mükremin Abi bu çatı altında çok gazeteci yetiştirmiş, çok insana ekmek vermiş ve Yozgat’ta basın sektörüne hayat vermiş kıymetli bir isimdir.
***
Her daim profesyonel isimlerle çalışan Mükremin Abi, bugün İleri’yi Saygı Öztürk, Ayhan Köylüoğlu, Seyfi Çelikkaya gibi ismini sayamadığım nice duayenin ardından bizim gibi gençlere emanet etmiştir. Her daim yanımızda yer alan ve bize patronluğundan ziyade, ağabeyliğini gösteren Mükremin Kayhan, İleri’nin bugünkü genç ve dinamik kadrosuna olan inancını ve desteğini her zaman göstermiştir. Özetle İleri Gazetesi benim gibi yolun başında genç bir isim için bir okuldur. Bu okulun bir öğrencisi, İleri ailesinin bir ferdi olmak ise bir onur ve gururdur. 
Nice senelere İleri...