YENİ bir yıla daha kavuşmuş olarak hayatımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Bizleri yeni bir seneye daha kavuşturan Allah’a şükürler olsun. İnşallah bu senemiz de bolluk, bereket, sağlık ve huzur içerisinde tamamlanır.
Yine inşallah bu sene şehrimizi üzen, derinden sarsan, kedere ve sıkıntıya sürükleyen olaylarla ve haberlerle karşılaşmayız.
Yeni bir yıla daha giriş yaptığımıza göre yeni umutlara da yelken açmak gerekir.
Zaman zaman haberler ve yazılar kaleme alıyoruz. Geçen onca yıla rağmen hayata geçirilemeyen, kavuşamadığımız, sıkıntısını çektiğimiz konuları dile getiriyoruz.
Bunların hepsi doğru olmakla ve geçerliliğini korumakla birlikte, önümüzdeki günler için umutlu olmamız şart. Memleketimiz inşallah bu yeni senede daha ileriye gidecektir.
Tamamlanmayanların noksanlığı biraz daha giderilecek, bitenler hizmete sunulacaktır.
Her ne olursa olsun yaşadığımız coğrafyadan ve yarınlardan ümit kesmemek lazımdır.
Hep geçmişin nostaljisini yaşarız ve geçmişteki güzelliklerin kaybolmasından dertleniriz. Unutulmamalıdır ki o güzellikleri yeniden yaşatacak ve diriltecek olanlar da yine bizleriz.
Mesela herkes yeni yılda yaşadığı şehrin sokaklarına çöp atmasa, tükürmese, temizliğine dikkat etse ‘bu sene şehrimiz pırıl pırıl’ türünden cümleler kurarız. Mesela sivil toplum kuruluşlarımız, devletimizin ilgili birimleri bu sene kültüre, sanata önem verse, projeler ve işler geliştirse ‘dolu dolu bir yıldı hakikaten’ diyerek gururlanır ve övünürüz.
Evlatlarımızın eğitimleriyle ilgilensek, sınavlarla ilgili eğitim camiasıyla ortak projeler geliştirsek, il olarak üst sıralarda yer alsak ‘bu sene eğitimde çıtayı gayet iyi yükselttik’ diyerek mutlu oluruz.
Demem o ki fani dünyada, yaşanılan zamanı güzelleştirecek, kaliteli hale getirecek olanlar da yine bizleriz.
Bundan dolayı yeni yıldan umutlu olalım.
Yeni yılımızı memleketimiz için faydalı hale getirelim. Allah ömür verir de bu yılı da devirirsek, bu güzellikleriyle ve faydalı çalışmalarıyla hatırlayalım.

ATM’DE YANILDILAR
Bazen bizim medya işin dozajını kaçırıyor.
Yeni yıl öncesi televizyonlarda emekli maaşlarıyla ilgili onlarca haber yapıldı.
Herkes ekranlardan kendince fiyatlar verdi, gazetelerde de yazanlar oldu. Her medya kendine göre bir hesap ve bir grafik hazırlayarak halka takdim etti. Yalnız çoğununki alışveriş merkezlerinin büyük puntolarla ‘yüzde 50 yazıp’, kenarına ‘yüzde 50’ye varan indirimlerle’ hilesi gibi oldu.
Hep taban fiyatları anlattılar.
Hal böyle olunca dün ATM’ye giden emekliler, ekranlarda dile getirilen maaş rakamlarını göremediler. Kimisi ilaç kesintisine yordu, kimisi ‘acep öbür ay mı yansıyacak’ diye kara kara düşündü.
Medyanın verdiği zam haberlerinin içinde banka promosyonlarını da dahil ederek rakamlar sundular.
Ayrıca sundukları maaşlar en yüksek dereceli veya unvanlı memur emeklilerinin alacağı maaşlardı.
Hal böyle olunca en düşük emekli aylığı alan emeklilerin bir kısmının hayal kırıklığı yaşadığını gördüm.
Ne diyelim Allah emeklilerin yardımcısı olsun.
Eksik dua etmeyelim…
Asgari ücretlilerin de yardımcısı olsun.
İşçilerin de…
Hele Bağkur emeklisi garibanlar…
Haydi selametle.