GEÇTİĞİMİZ hafta sonu cep telefonlarına gelen bir mesaj, özellikle sosyal medyada en fazla tartışılan konu oldu. Yankıları halen sürüyor…
8720’den benim telefonuma da gelen mesaj aynen şöyle;
“Sizce YOZGAT Belediye Başkanı başarılı mı?
BU MESAJI SAAT 21:00'A KADAR ÜCRETSİZ CEVAPLAYARAK ANKETE KATILABİLİRSİNİZ.
SİYASAL ARAŞTIRMA B001”
Mesajın kim tarafından gönderdiği ise belli değil.
Görüştüğüm Ak Partililer “Genel merkezin kamuoyu yoklaması” dediler.
Partinin resmi bir açıklaması olmadığını, hatta bazı kaynaklarda yer alan, “Ak Parti genel merkezinin gönderilen SMS’lerden bilgisinin olmadığı” haberlerini hatırlattığımda; “Hangi siyasi parti genel merkezi SMS yoluyla anket yaptırıp, bu anketi biz yaptırıyoruz der?” cevabını aldım.
Bu SMS’lerin, Ak Parti içinde aday belirleme sürecinde etkin olan özel bir ekip tarafından gönderildiğini düşünüyorum.
Haliyle, Yozgat’ta yaşayanların birçoğunun telefonlarına gelen bu mesaj sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.
Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan’ı seven-sevmeyen herkes için birer paylaşım vesilesi oldu.
MHP’liler, CHP’liler şöyle dursun, özellikle Ak Parti’ye yakın olan veya vaktiyle parti teşkilatlarında görev almış çok sayıda kişi bu mesajı çeşitli yorumlarla paylaştı.
Doğrusu, Ak Parti’nin çok ilginç bir yapısı var. MHP ve CHP’de göremeyeceğiniz kadar kozmopolit ve aynı zamanda muhalefetini de kendi içinde barındıran bir parti Ak Parti.
Ak Parti’de, 24 Haziran seçiminde Yozgat’taki başarısızlığın faturası henüz kimseye kesilmiş değil. Parti içinde muhasebe yapılıyor fakat henüz kesilecek faturadan kimin ne kadar pay alacağı belli değil.
Sorgun ve Akdağmadeni belediye başkanlarının milletvekilliği adaylığı için istifa etmeleri ile birlikte, Ak Parti ilçe başkanlarının belediye başkanlığına aday olmayı düşündükleri kulağıma geldi.
Sadece başkanları istifa eden bu iki ilçe değil, önceki yerel seçimlerde 14 ilçenin 13’ünün belediyesini alan Ak Parti’de birçok ilçe başkanının belediye başkanlığı adaylığı için hesaplar yaptığını duyuyorum.
Ak Parti il başkanı Celal Köse ve merkez ilçe başkanı İskender Nazlı isimleri de Yozgat belediye başkan adaylığı için kulislerde konuşuluyor.
Şayet, 24 Haziran’da Ak Parti’nin Yozgat’taki başarısızlığının tüm faturası il ve ilçe belediye başkanlarına kesilirse teşkilatlarda görevli isimlerin aday olmaları muhtemel olacaktır.
Ve bu, belediye başkanlığı adaylığı düşünenlerin önlerinde büyük engel olan mevcut belediye başkanlarını saf dışı bırakmanın en mantıklı(!) yolu…
Yeri gelmişken söyleyeyim; 24 Haziran’daki başarısızlıkla ilgili Ak Parti genel merkezinin ve Bekir Bozdağ’ın teşkilatlardaki sorumlularının bilincinde olduğunu ve gerekli çalışmaları başlattıklarını, teşkilatlarda bir değişim hamlesinin yakın zamanda yapılacağı bilgisini aldım.
Parti içi muhalefetten bahsetmiştik.
Ak Parti teşkilatlarında görevli isimlerin, kendi partisinden olan belediye başkanlarını karalama girişimlerini bu kapsamda değerlendiriyorum.
8 Ağustos 2016 tarihli “AK Parti’nin sorunu: AKP’liler!” başlıklı yazımda bunlardan bahsetmiştim.
İki yıl önce; “AK Parti’nin en büyük sorunu; o veya bu şekilde parti içinde kamufle olmuş, kendi menfaatleri için fitne ateşini yakmaya hazır olan Truva atlarıdır…” diye yazmıştım.
Aradan geçen 2 yıla rağmen bir değişiklik olmadığını gözlemliyorum.
Değişen tek şey teşkilatlarda görevli isimler.
Kafa aynı kafa…
Velhasılıkelam; kişisel hesaplar, teşkilatçılığın önüne geçtiği sürece Ak Parti’nin işi zor.
Özellikle de Yozgat açısından zor.
Ak Parti’nin karşısında Yozgat’ta artık dirilmiş bir MHP var.
Milletvekili Ethem Sedef ile birlikte ivme kazanan ve yerel seçimler için ciddi hesaplar yapan bir MHP…
MHP’de Yozgat belediye başkan adaylığı için Ferhat Altan, Tekin Irgatoğlu, Ömer Açıkel, Uğur Bektaş, Fuat Köksal, Mehmet Ali Çakır isimleri kulislerde konuşuluyor.
Ak Parti’deki parti içi muhalefetin olmayışını MHP açısından büyük bir artı olarak görüyorum.
MHP’de parti içi muhalefet kalmadı, çünkü muhalif olanlar zaten İYİ Parti’ye geçtiler.
Ethem Sedef ismi etrafında kenetlenen MHP’lilerin, aynı tutumu yerel seçimlerde MHP adayları etrafında kenetlenerek gösterecekleri kanaatindeyim.
Ak Parti, 2014 yerel seçimlerinde Yozgat’taki 14 belediyenin 13’ünü almıştı fakat partinin içindeki AKP’lilerin sesleri bugün daha fazla çıkıyor.
MHP’nin ise kafası rahat...