MÜBAREK Ramazan ayına erişmenin mutluluğu ve huzurunu yaşıyoruz. Bugün itibariyle oruç tutmaya başladık. Bir Ramazan’a daha bizleri ulaştıran Allah’a hamd olsun. Farklı İslam beldeleri çeşitli karmaşa ve sıkıntılar altında oruç tutuyor. Aziz vatanımızda her şeye rağmen hür ve rahatlık içinde Ramazan’a eriştiğimiz için, ne kadar şükretsek azdır.
Yozgat gibi Anadolu vilayetlerinde ecdattan kalan Ramazan gelenekleri devam eder. Sayısı azalsa da bazı insanlarımız bu geleneklerini sürdürürler. 
Önceki gün Büyük Cami’de oturan 80 yaşındaki amcamız, halis tereyağı ile gece bazlama yiyeceğini gururla anlatıyordu.
Tereyağın zarar verip vermediğini sorduğumda ise, bu yaşına kadar tükettiğini ve hiç sıkıntı yaşamadığını belirtti.
Ramazan ayında halkın temel ihtiyaçlarını temininde fahiş fiyat uygulamalarına izin verilmemeli.
Ramazan ayından önce yapılan denetimler, bu mübarek ayda sıklaştırılmalı ki, fırsat güdenlere fırsat verilmesin.
İlimizde bu fırsatçıların çok az olduğunu biliyorum, yine de ‘cıngırdak bayramda satılır’ diye düşünen insanlar da yok değil. Ayrıca denetiminiz küçük esnafa değil, fiyatları belirleyici rolde olanlara olsun. Her sene gece Ramazan davulcularımız gelir, bizleri uyandırırdı.
Bu sene belediye bu anlamda yine Kırıksoku Abdalları ile temasa geçti mi bilemiyorum. Yine çeşitli Ramazan etkinlikleri tertip edilirdi, sanırım bu sene onlar da olmayacak. Yozgat’ta bu aylarda garip ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmek isteyen insanlarımız olabilir. Lakin yine bu aylarda türeyen bazı dernek veya vakıf gibi müesseselere de dikkat etmek lazım.
Yılın kalan aylarında ortada göremediğiniz insanlar, Ramazan ayında faaliyet başlatıyor.O yüzden yapacağınız yardımları ilimizde düzenli faaliyet gösteren, tanınan, bilinen ve sadece yılın bir ayında değil, her ayında yoksul, gariban ve kimsesizin yanında olanlara yapabilirsiniz. Tüm Yozgatlının mübarek Ramazan ayını tebrik ediyorum. 

ŞAŞIRTAN MEVSİMLER
Geçmişte çiğdemlerin çiçek açması baharın müjdecisiydi.
Geçmişte çiğdem sökmek, tabiatın artık yaza ve güneşe göz kırpması anlamındaydı. Bu yüzden çiğdemler çiçek açtıktan sonra insanlar kırda, dağda, bağda yatıp uyuyabilirdi. İhtiyarlar ‘gayrı dağda daşta kalana bir şey olmaz, kurt kuş yemez’ diye söylerlerdi.
Yaşanılan iklim değişiklikleri gayrı türküleri de yalan çıkarır oldu. Artık çiğdemler yaz gelmeden uyanıyor. Çiğdem söktükten sonra kar yağıyor, soğuk hava etkisin artırıyor. İnsanlar tabiattaki hareketliliğe göre mevsim ve iklim ölçemiyor.
Uydulardan gelen görüntülerle ancak kestirebiliyoruz.
Ne diyelim.
Hayırlısı.

ORDU ÇIKARMASI
Ordu vilayetine fedakar taraftarımız ve Yozgatlılar adeta çıkarma yaptı. Ben bu yazıyı kaleme aldığımda, maç henüz başlamamıştı. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, Yozgatlıların Ordu’ya akın ettiğini gördüm. İnşallah bu kadar fedakar insanın emekleri zayi olmaz. Onların bu gayreti ve fedakarlığı karşında, üçüncü lige terfi ederiz. Yıllardır beklenen şampiyonluk hasreti de böylece son bulur. Yozgatspor bu sene bu işi başaracaktır.
Haydi selametle…