Bozok Üniversitesi Yozgat’ın gözbebeği, umudu, geleceği.
Önceki gün çirkin bir iftirayla ve iddiayla ismi yan yana getirilmek istendi.
 Olmayan olmuş gibi, yalan doğru gibi, sahte gerçek gibi anlatıldı birilerine.
Şehrin tümü huzursuz oldu, kaygı duydu. Herkes gerçeği öğrenmek istedi.
İşin aslını ilin emniyet müdürü ve üniversitenin rektörü tüm kamuoyuna açıkladı.
Bozok Üniversitesi’ne bu yaşanan çirkin hadise ve uğradığı iftiradan ötürü geçmiş olsun diyorum.
Bozok Üniversitesi bu memleketin kaderini bağladığı, aydınlık yarınlarını düşlediği tek umudu.
Kurulduğu günden bu yana emsallerine fark atan ve Türkiye’nin bilimsel ve akademik alanda medar-ı iftarı olan bilim yuvalarından bir tanesi.
Bunun içindir ki, Bozok ile ilgili yapılacak yorum, söylenecek söz ve eleştirilecek konularda herkes dikkat etmeli. Bu ilin üniversitesine siyasetçiler el atmamalı, rektörlük seçiminde, dekan atamalarında siyasilerin ismi geçmemeli. Bozok Üniversitesi kendi haline ve özerkliğine bırakılmalıdır. Üniversiteyle ilgili yapılacak eleştiri, yorum ve görüş. Her zaman onun bilimsel ve akademik yönden daha da gelişmesi ve ileriye gitmesi ülküsüyle yapılmalı. Kişisel menfaatler bir kenara atılmalıdır.
Üniversitemize atılan iftira ile kampüs alanında yaşanan sorun ve sıkıntılar bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır. Kampüsü ikiye bölen yolun henüz dışarı alınmaması, halk otobüsleriyle öğrenciler arasında yaşanan sıkıntılar bir kez daha sesli söylenmiştir. Bu yazıyı yazarken bile gazetedeki telsizden polis anonsları gelmekte, kampüs önünde araçlardan bayanlara laf atıldığı bilgisi iletilmektedir. Yani anlaşılan öğrencilerin şikayetçi olduğu sorun ve sıkıntılar devam etmektedir.
Özel Halk Otobüsleriyle devam eden sorun bir türlü aşılamamış, aşılamadığı gibi daha önce sadece kampüs hattındaki dolmuşlardan gelen sıkıntı diğer hatlara da yansımış ve vatandaşlarda son günlerde özel halk otobüslerinden dertlenir olmuşlardır. Bozok Üniversitesi, önündeki pek çok güç ve zorlu engeli aşmış, büyüme ve gelişimini süratle sürdürmektedir. Onun için böylesine ufak çaplı sorun ve sıkıntıları da bir an önce gidermeli ve bir daha adı böyle tatsız olaylarla anılmamalıdır.
Bu konuda Sayın Rektör Tamer Uçar’da çalışmakta özellikle takip ettiğim her İl Koordinasyon Kurulu toplantılarında özellikle çevre yolu konusunu gündeme taşımakta ve sorunu birinci muhataplarına aktarmaktadır. İlin yöneticilerinin tez zamanda çevre yolu yapım işini hızlandıracak girişimlerde bulunması önem arz etmektedir.
Zira orada bir öğrencimize daha araba çarpar veya önceki gün atılan iftira gerçeğe dönüşürse işte bunun hesabını kimse veremez. Özel Halk Otobüsleri meselesine gelince artık bu konu sadece öğrencileri değil, tüm vatandaşları rahatsız etmeye başlamıştır. Bu konuda da Yozgat Belediyesi’nin artık Özel Halk Otobüsleri’ne bir ayar vereceğinden eminim.