Hafta sonu Yozgat Bozok Stadyumu’nda, Yozgat Birinci Amatör Küme Şampiyonu İl Özel İdarespor ile oynanan maçta gördük ki, futbolcuların aklı tatilde. Bir an önce sezonun yorgunluğunu atmak için tatile çıkmayı bekliyorlar. Bunu da hak ettiler. Ancak biz yine de kısaca baraj maçına bir değinelim.
Ben İl Özel İdarespor’u kutluyorum. Çok iyi mücadele ettiler. Bu kadar büyük mücadele örneği göstereceklerini beklemiyordum. Her ne kadar pozisyonları olmasa da, ortaya koydukları mücadele ile alkışı hak ettiler. Biraz deneyimsizlikleri, biraz da Sorgun Belediyespor’un deneyimi onların yenilgisinin başlıca sebebiydi.
Sorgun Belediyespor’a gelince her ne kadar işi ciddiye alıyormuş gibi gözükse de, bir gözleri maçta, öbür gözleri tatildeydi. Bunlara biraz da beceriksizlik eklenince 5-0, 6-0 bitecek maçı ancak 1-0 kazanabildiler.
Maçın her iki yarısında da üstün olan taraf Sorgun Belediyespor idi. İlk yarıda üç, ikinci yarıda da yine üç net pozisyon buldular. Özellikle Aykut ile yakaladıkları pozisyonlar çok net pozisyonlardı. Gol yapamadı. Aykut çok iyi bir golcü. Pozisyona giriyor. Ancak gol yapamayınca bir anda oyundan düşüyor, oyuna küsüyor. Adnan Hoca sürekli oyunun içinde kalmasını sağlamak amacıyla ikazlarda bulunsa da, o gol kaçırınca motivasyonu düşüyor. Oysa iyi bir golcünün böyle davranmaması gerekir. Birkaç kez kaçırırsın, ardından atarsın.
Neyse, bunların hepsi geride kaldı. Sorgun Belediyespor gelecek yıl yine Bölgesel Amatör Lig’de Yozgat’ı temsil edecek. Aldığımız bazı duyumlara göre Bölgesel Amatör Lig’in adı değişecekmiş. TFF 4. Lig olacakmış. Böyle olunca tabii statü de değişecek. Profesyonel olacak. Şayet duyduklarımız doğru ise, o zaman Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu ligde mücadele eden takımlara ekonomik destek sağlaması gündemde olacak. En azından deplasman masraflarını karşılaması gerekecek. Bu da en az 50-60 bin lira demektir. Bu rakam bu ligde mücadele eden takımlar için çok iyi olmasa da, ekonomik yüklerini biraz hafifletecek. Bu ligde öyle takımlar var ki, ekonomik sıkıntı yüzünden deplasmanlara gitmek istemiyorlar. Bekleyelim bakalım, seneye neler olacak.
Sorgun Belediyespor’a gelince, bu sezonun ikinci yarısında çok iyi sonuçlar aldılar. Kendi sahalarında hiç yenilmediler. Takımda taşlar yerine oturdu. Tabii ki bazı eksiklikler var. Gelecek yıl ligde şampiyonluk hedefleniyorsa, mutlaka bu eksiklikler giderilecek. Takıma 4-5 tane çok iyi futbolcu takviyesi yapılması gerekecek. Tabii bu arada takımın iskeleti korunacak. Bunu yapacak olan da Sorgun Belediyespor Kulübü’nün yöneticileri ve en başta da Belediye Başkanımız Ahmet Şimşek’tir.
Şimdi arayı soğutmadan, öncelikle Adnan Hocayla masaya oturup anlaşma sağlanmalıdır. Sonrasında da futbolcularla anlaşılmalıdır. Gönderilecekler gönderilmeli, alınması düşünülen oyuncularla hemen temasa geçilmelidir. Belediye Başkanımız Ahmet Şimşek, seneye 4-5 çok iyi transfer için söz verdi. Kulüp yöneticilerimiz ve Adnan Hoca bildiğim kadarıyla transfer edecekleri oyuncuların listesini zaten hazırlamışlardı. Transfer sezonunun başlamasına daha bir aydan fazla süre var ama, bence bu oyuncularla şimdiden temas sağlanmalı, gelecek sezona çok iyi bir başlangıç yapmalı. Sezona kötü başlarsak toparlanması 8-10 maç sürüyor, sonrada kaybedilen puanlar yüzünden iddiamız kayboluyor. Biz bu sezon ikinci yarıdaki futbolu ilk yarıda oynasaydık, şu anda Zara veya Çorum’un yerinde biz olabilirdik.
Dileğimiz gelecek sezon bunları yaşamamak,başarılı bir sezon geçirip, hedeflenen üçüncü lige yükselebilmek.
Ben hem futbolculara, hem yöneticilere, hem de taraftarlara verdikleri desteklerden dolayı kısacası bu sezon emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.