Türkiye'nin ilk milli parkı Yozgat Çamlığında yapımı öngörülen yeni piknik alanı ile ilgili çalışmalara 2012 yılının son çeyreğinde başlandı, geride bırakmaya hazırlandığımız 2013 yılının ilkbahar döneminde hizmete sunulacağının altı ısrarla çizildi.
Başbakan 2011 yılında Yozgat Cumhuriyet Alanı'nda yaptığı konuşmasında Türkiye'nin ilk milli parkı Çamlığın turizme kazandırılması konusunda gerekli çalışmaların yapılacağının sözünü verdi. Ancak, birileri bunu ''Yozgat Çamlığını Yozgatlılara açmak!'' şeklinde algılayıp, mazisi 1977 yılına kadar dayanan ''Yeni piknik alanı'' projesini, yeniymiş gibi sunmayı tercih etti.
Hepimiz çok iyi biliyoruz ki; Yozgat çamlığı Yozgat halkının evinin bahçesi gibidir. Burasını gözü gibi korumakta, koruduğu gibi de kullanmaktadır. Yozgat çamlığında Yozgat insanı piknik yapabileceği bir alanı mutlaka bulur, bulmaktadır. Sorun, piknik alanı sorunu değildir. Başka illerde Yozgat çamlığının yarısı kadar bir alan bile bulunduğu bölgenin ekonomisine turizim girdisi sağlamaktadır. Yozgat ise elinde bulundurduğu değerleri mahalli bazda ele alıp, sadece mahallindeki insanların hizmetine sunmasıdan dolayı ekonomisine bir girdi sağlayamamaktadır. Küçük düşünülmesinin bedelini de Yozgat insanı ödemektedir.
Bugün Yozgat'ta ''Hizmet'' adı altında yapılmaya çalışılan yatırımların ölçeğinin çok küçük ele alınması nedeniyle, bırakın çevre illerden insanların Yozgat'a gelmesini, kendisine bağlı ilçe, belde ve köylerden bile insanların Yozgat'a gelmesini sağlayacak cazibeden uzak bulunmaktadır.
Yapılanları ''Büyük hizmet olarak'' anlatanlar bile buna inammıyor. Bugün ilçelerde eğitim veren okullar, köylerde eğitim veren okullar yıl içerisinde veya yıl sonunda düzenledikleri gezi programlarına Yozgat'a uğramıyorsa, diğer illerdeki öğrencilerin turları Yozgat'tan geçmiyorsa bunun düşünülmesi gerekir. Düşünüldüğünde ise ne demek istediğim daha iyi anlaşılacaktır.
Yozgat'ı bir taraftan marka şehir yapacaklarını söyleyenler, diğer taraftan ortaya koydukları yerel bazlı, yerele yönelik yatırım ve hizmetlerin atıl yatırım olduklarını, marka şehirle bir bağlantısının bulunmadığını anladıklarında, kaybeden her zaman Yozgat ve bu ilde yaşayanlar olmaktadır.
Hal böyle olmasına karşın, küçük çaplı yatırım ve hizmetler bile tamamlanamıyor, hizmete zamanında sunulamıyor. İşte bunlardan birisi de Yozgat çamlığında yapılmakta olan büyük olarak gösterilen ancak küçük çaplı piknik alanı projesi bile zamanında bitirilememiştir. 2013 yılının ilkbaharında hizmete açılması planlanan piknik alanının 2014 yılına sarkmasının da anlamı büyüktür. Çünkü, bizler küçük düşünen insanların yaptıklarını büyük işler başardığını söylemelerine fırsat vermekle, Yozgat'a bundan sonra gelecek yatırım ve hizmetleri daha da küçülmesine, bir günlük işlerin, bir yılda bile bitirilememesine dolaylı destek vermekte olduğumuzu unutmamamız gerekmektedir.