Yozgat’ta yerel yönetime talip olanların en başta gelen birinci vaadi Yozgat’ın çehresini değiştirmektir.
Göreve gelen her yerel yönetici de kendince Yozgat’ın çehresini değiştirmek için kendince bir takım çalışma veya proje uygular.
Genellikle kendinden bir önce o koltukta oturanın uyguladığı projeler ve çalışmalar da ya beğenilmez ya da eksik olduğu söylenir.

Ancak buna rağmen ne hikmettir ki Yozgat’ın o hep vaat edilen çehresi bir türlü değişmez. Vaat edilen, söz verilen o somut projeler ve çalışmalar bir türlü hayata geçmez. Yozgat Belediyesi de şimdi yine şehrin çehresini değiştirmek, Yozgat’ı modern bir kent yapabilmek parolasıyla şehirde bir dizi çalışmalar gerçekleştiriyor. Vatandaş göz önünde birkaç kattan oluşan dikili bir otopark veya kapalı bir Pazar alanı görmek isterken, belediye ise bunlardan önce şehirde ortak yaşama bilinci oluşturmak, kent kuralları ve modern kentlerde uygulanan toplu yaşam standartlarını şehre hakim kılmak istiyor.

Bir tarafta yıllardır verilen sözlerin yerine getirilmediği ve bunun sonucunda oluşan başıboş düzen içerisinde böyle gelmiş böyle gider havasıyla ticari hayatını sürdürmek isteyen esnaf ve vatandaşlar, diğer tarafta ise bu tabuları yıkmakta kararlı olduğunu her fırsatta ifade eden Yozgat Belediyesi. İşte Yozgat şu sıralar bu ikilemin arasında gidip geliyor.

Bazı esnaflar rahatını bozmadan, kendi kurduğu düzende ve ben merkezli kurguladığı ticari hayatını devam ettirmek isterken Yozgat Belediyesi modern kentlerde uygulanan ve ortak yaşam bilincini esas alan kurallar ve zorunluluklar getiriyor esnafın karşısına ve tepki alıyor. Öyle ki AK Parti yönetimi içinde yer alan veya AK Parti’nin destekçisi olan bazı esnaf veya vatandaşlar bile belediyenin yaptığı çalışmalara bazen tepki gösteriyor.

Sonuç olarak Belediye Başkanı Kazım Arslan Yozgat’ı ilk önce ortak yaşam bilincinin oluştuğu, modern şehirlerde uygulanan düzen ve nizamın hakim olduğu ve her şeyden önce şehir insanını merkeze alan bir anlayışı hakim kılmak istediğini, sonrasında ise sözü verilen otopark veya kapalı Pazar gibi hizmetleri hayata geçireceklerini ifade ediyor yada ben öyle anlıyorum.

Bir tarafta yıllardır kaderine terk edilmiş bir memleket içerisinde ticaret yapmaya, ayakta durmaya ve yaşamaya çalışan esnaf ve bu şehir halkı.
Diğer tarafta artık bu düzene son vereceğini ve Yozgat’ı modern bir kent yaparak yaşam kalitesi ve kent kimliği oluşturacağını vaat eden Yozgat Belediyesi yer alıyor.İki tarafta kendince haklı dilerim ki Yozgat Belediyesi bu sefer bu işi başarır ve alışılagelmiş başıboş düzen yıkılır ve Yozgat’ta artık yıllardır aradığı şu yeni çehresine ve modern kimliğine kavuşur.