Yozgat’ta gelecek adına birçok önemli proje ve işlere imza atılsa da, gençlerin aydınlık yarınları için somut işler yapılsa da, Yozgatlı gençlerin iş sıkıntısı yaşadığı bir gerçek.
Bundan dolayıdır ki devlet tarafından açılan birçok sınava Yozgatlı gençler yoğun ilgi ve alaka gösterir.
Devletin açmış olduğu uzmanlık, astsubaylık ve subaylık sınavlarına çok sayıda Yozgatlı genç başvuru yapar.
Hem kendi vilayetinde işsiz kaldığı için, hem de üniformaya duyduğu sevgi ve saygıdan dolayı askerlik ve polislik mesleğini Yozgatlı gençler daha bir ayrı sever.
Özellikle 15 Temmuz’dan sonra emniyet teşkilatı ve ordu çok sayıda sınav açarak, gençleri teşkilatlarına davet etti.
Yozgat’tan da çok sayıda genç bu sınavlara katılarak ter döktü.
Geçtiğimiz hafta yapılan astsubaylık sınavlarına giren Yozgatlı gençler, önceki yıllardaki sınavlar ile son girdikleri sınav arasındaki farkları ve gözlemlerini aktardılar.
***
Gençler, daha önce yapılan sınavların mülakat ve spor aşamalarında rütbeli askerlerden bol bol hakaret yediklerini, balık istifi gibi spor salonları veya koridorlarda perişan edildiklerini aktardılar.
Özellikle sınavlara birden fazla giren öğrenciler, önceki yıllarda gereksiz ve saçma sebeplerle elendiklerini ancak o günlerde elenme veya başarısız olma sebeplerine bir türlü akıl erdiremediklerini de söylediler.
Bazı öğrencilerin sınav öncesi kendi aralarında istişare ve sınav öncesi heyecanlarını yenme adına sohbette bulunurken, bazılarının bir köşede sessiz sedasız sınav anını beklediklerini v genelde bu sessizlerin sınavları çok kolay kazandıklarını bugün daha iyi anlayıp, hatırladıklarını dinledim.
Sebebini sorduğumda ise öğrenciler, “Bugün anlıyoruz ki o öğrenciler FETÖ mensubu, bize sürekli hakaret eden ve kötü muamelede bulunan komutanlar da FETÖ mensubuymuş” diye yanıtladılar.
***
Meselenin peşini bırakmayan öğrenciler isim vererek, kendilerini eleyen komutan veya bazı okul komutanlarının FETÖ mensubu olduğu için ordudan atıldığını da eklediler.
Dün böyleydi, ya bugün nasıl? Diye sorduğumda ise şöyle cevap verdiler:
“Bu sefer komutanlar bize çok babacan davrandı, sürekli bizimle ilgilendiler.
Mesela albay gelip kumanyamızı kontrol etti, son kullanma tarihlerine baktı. Kumanyaların bize yetip yetmediğini sordu. İstek ve şikayetlerimizi sordu. Komutanların bizlere nasıl davrandığını sordu” diye cevap verdiler.
Öğrenciler, sivil giyimli bakanlık memurlarına rütbeli askerlerin selam vermesinden rahatsızlık duyduklarını da belirtirken, FETÖ mensubu hainlerin temizlenmesiyle ve hakkaniyetli sınavlar ile emniyet veya ordu mensubu olan gençlerin, bu kurumları yeniden özüne döndüreceğine inandıklarını da belirttiler.
Sel gider kumu kalır.
‘Her şey aslına rücu eder!’
Gençlere başarılar.
Selametle…
DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN
*Şehit oğlunun adı verilen kütüphaneyi gözyaşlarıyla açan şehit annesini.
*Oğlunun adını ilim yuvasında yaşatan devlet büyüklerine teşekkür eden şehit babasını.
*Şehit ailesine evlatlarını aratmayan Toplum Destekli Polis memurlarını.