YOZGAT il genelinde köy yollarındaki levhaların olmadığını dün anlatmaya çalıştım. Bugün kaldığımız yerden devam edelim istedim. 
Daha önceleri Yol Su Elektrik (YSE) vardı. Elektrik devre dışı kalıp, yeni bir kuruma dönüşünce yerine Köy Hizmetleri kuruldu. Son olarak Köy Hizmetleri de kapatılıp, İl Özel İdaresi'ne devredildi. Köylere Hizmet Birliği bünyesinde köylerin altyapılarının iyileştirilmesi için çalışmalar yapılıyor.
Köy Hizmetleri İl Müdürlüğünün en büyük sorunu kırsal bölgelerdeki yön levhalarının tabanca atışlarında 'hedef tahtası' gibi kullanılmasıydı. Bu yönde her yıl açıklamalar yapılır, köy muhtarlarından yön levhalarının kurşunlanmaması konusunda destek talep edilirdi. Atılan kurşunlar nedeniyle tahrip olan levhaların yıllık bütçeye olan zararlarıyla ilgili bilgi verilirdi.
O devirler geride kaldı. Birlikler tarafından yollar yapılıyor. Ama yön levhasının bulunmadığı yolun yapılmış olması fazla bir anlam ifade etmiyor. Çoğu köyün girişinde bile levha yok, ''Bu köyün ismi nedir?'' diye soracak, insan aramak durumunda kalınıyor.
Yozgat, sürekli göç veren bir il. Yozgat nüfusunun büyük çoğunluğu yurdun farklı bölgelerinde ikamet ediyor. Şimdilerde Covid19 salgını nedeniyle pek gelemiyorlar ama normale dönüldüğünde tekrar gelecekler. Geldiklerinde bakacaklar ki; yollar değişmiş. Yön levhası yok, köylerine nasıl ulaşacaklar? Bizim gibi onlarda kayıp olacaklar. Sanırım tasarruf amaçlı bir uygulama ama yanlış bir uygulama...