Ülkeyi bölmeye çalışan TİKKO ve PKK terör örgütlerinin içinde yer alan insanların birçoğu Ermeni dönmesi  şahıslardan  oluşuyor. TİKKO ve PKK hareketi bizim bildiğimiz gibi Kürt hareketi değildir.
PKK içerisinde yer alan “Ermeni dönmeler” ve “gizli Ermeniler” ile örgüt arasında sıkı bağ bulunuyor. PKK Başkanlık Konseyi üyesi Nuriye Kespir, Merkez Komite üyeleri Bekir Bakırcıoğlu ve Musa Haciyav’ın da sözü edilen Ermenilerden olduğu biliniyor.
TİKKO’daki Ermeniler ile PKK arasındaki bağlantı, karşılıklı menfaat ilişkisine dayanıyor. Ermeniler terör örgütü mensuplarına yardım ettiği gibi, militanlar da Ermenilere yardım ediyor. Bu anlamda bir dönem faaliyette olan ASALA ile PKK ilişkisi bir tesadüf değil. Adapazarı’nda öldürülen uyuşturucu kaçakçısı Behçet Cantürk, ASALA konusunda ön plana çıkan bir isim. Diyarbakır Lice nüfusuna kayıtlı Cantürk’ün annesi, Hatun Demirciyan isimli bir Ermeni. Cantürk’ün yasadışı yollardan elde ettiği paraları önce ASALA, sonra PKK’ya aktardığı, PKK’nın kaçırdığı uyuşturucuyu dünya piyasalarına pazarladığı biliniyor.
Tıpkı PKK’da olduğu gibi birçok sol örgütte de lider seviyesinde Ermeniler var. Türkiye Komünist Partisi-Marksist/Leninist (TKP/ML)’nin askerî kanadı olarak ortaya çıkan terör örgütü TİKKO’da çok sayıda Ermeni’nin varlığı dikkat çekiyor. Ermeni-Hıristiyan Garbis Altınoğlu, TKP/ML örgütünün teorisyenliğini ve genel sekreterliğini yaptı
Başta Ermeni terör örgütü ASALA olmak üzere 1984 yılına kadar eylemler sürdürmüş ve l970'li yıllarda çeşitli legal siyasi oluşumlar içinde kendisini göstermeye başlayan Kürtçülük hareketini, terör örgütü PKK ile ivme kazanması üzerine, yerini Abdullah ÖCALAN liderliğinde Kürt-Türk ayırmadan öldürebilen, katliamlarla ismini duyurmaya çalışan PKK terör örgütüne bırakmıştır.
Türkiye bir ağaçtır. Gürlediği zaman budanacak, ölmeye yüz tuttuğu zaman da sulanacak.Eğer Amerika, Avrupa, eski Sovyetler, şimdiki Rusya, Türkiye üzerindeki emellerinden vazgeçerlerse Türkiye'deki terör bıçakla pastayı kesmiş gibi biter. Eğer emellerinden vazgeçmezlerse, ASALA biter, PKK başlar, PKK biter, ASALA başlar... " Aslında bize unutturulmuş yada unutturulmaya çalışılan tarihimiz o kadar önemli gerçekleri içerisinde barındırıyor.               
Güneydoğu’da terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlarda etkisiz hale getirilen teröristlerden 7 sniperın (keskin nişancı) Ermeni ordusunda komando olduğu belirlendi. Ermeni terör örgütü Asala ile PKK arasındaki derin bağa dikkat çeken Uluslararası terör uzmanı, emekli subay ve Maltepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşin, operasyonların sürdürüldüğü Güneydoğu’dan kendisine ulaşan ilginç bilgileri paylaşırken,:
 “Asala bitmedi. Silahlı terör hareketi, PKK’ya dönüştü. Ben de bölgede subay olarak görev yaptım. PKK’nın bazı birimleri, Asala’dan oluşuyor. Son iki üç aylık çatışmalarda ölen sözde PKK sniperlarının yedisi, Ermeni komandosu. Hatta, etkisiz hale getirilen Ermeni askerlerin cenazelerinin Ermenistan’a gidememesi Ermenistan ile PKK arasında sorun oldu” dedi.
Prof. Dr. Caşin, şu anda dünyanın en büyük 17 ekonomisi olan Türkiye’nin 2023’te ‘İlk 10’a girmeyi’ hedeflediğine vurgu yaparak PKK, PYD ve Asala’nın, Türkiye’nin büyümesini  engellemeyi amaçladığını söyledi.